Fodboldspilleren Ronaldo blev døbt og konfirmeret samme dag

Ronaldo blev døbt i den smukke kirke São José i São Paulo i hjemlandet Brasilien. Præsten hedder Padre Fábio de Melo, og de to gæster er angiveligt fadderne Amilcar og Malu.

Ronaldo Luis Nazario de Lima, der tre gange er kåret til verdens bedste fodboldspiller, er blevet døbt i en katolsk kirke i São Paulo i sit hjemland Brasilien.

Det skriver Christian Today. Den 47-årige fodboldlegende har i årevis været kendt for at tale om sin kristne tro, men til trods for sin families katolske rødder er han aldrig blevet døbt. Ifølge LifeBlogger. True Football Stories voksede den nuværende mangemillionær op i ekstrem fattigdom. Hans mor har engang fortalt, at hun planlagde at abortere Ronaldo, da hun ventede ham. Det skyldtes blandt andet mandens alkoholproblem.

Troen var altid vigtig

Ronaldo har skrevet om dåben på Instagram, at det var en “meget speciel dag”.

“Den kristne tro har altid været en grundlæggende del af mit liv, siden barndommen, selvom jeg endnu ikke var blevet døbt,” forklarede han. Straks efter dåben blev fodboldspilleren også konfirmeret og deltog i nadveren. “Med nadveren føler jeg mig virkelig fornyet som et Guds barn – på en ny, mere bevidst, dybere måde. Jeg fornyer min forpligtelse til at følge det godes vej, af egen fri vilje, tro på Jesu kærlighed, i omsorgsfuld kærlighed.”

”Med nadveren føler jeg mig virkelig fornyet
som et Guds barn – på en ny, mere bevidst,
dybere måde. Jeg fornyer min forpligtelse
til at følge det godes vej, af egen fri vilje,
tro på Jesu kærlighed, i omsorgsfuld kærlighed.”

Den kirkelige ceremoni blev udført af Padre Fábio de Melo, der er præst og forfatter. I sit Instagram-opslag takkede Ronaldo også præsten Dom Oswaldo og fadderne, Amilcar og Malu. Ronaldo har over 29 millioner følgere på Instagram.

Pilgrimsruten i 2022

Ronaldos spirituelle rejse har varet i flere år. Således opfyldte han i juni 2022 et løfte om at foretage den 450 kilometer lange Camino de Santiago pilgrimsrejse til katedralen i Santiago de Compostela i Galicien i det nordvestlige Spanien på en cykel. Ronaldo har tidligere boet i Spanien gennem mange år som professionel fodboldspiller, først i Barcelona og siden i Real Madrid. Han gik på pension i 2011, da han var 34 år gammel.

Omkring halvdelen af ​​brasilianerne identificerer sig som katolske, og Brasilien er verdens største land med katolsk flertal.
Der har dog også været en voksende evangelisk bevægelse i Brasilien i de seneste år, så nu identificerer omkring en tredjedel af den brasilianske befolkning sig som evangeliske, skriver The Christian Post.

Fodboldkarrieren

Ronaldo Luís Nazario de Lima har spillet 97 kampe for det brasilianske landshold siden 1994 og scoret 62 mål. Han har vundet VM-guld to gange, i 1994 og 2002, og i 1998 førte han Brasilien til en andenplads og var turneringens ubestridte konge. I 1994 fik han dog ingen spilletid. Han regnes for at være blandt de allerstørste fodboldstjerner i sportens historie.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Så stort var hans talent, at han i en ung alder fik øgenavnet O’fenomeno (fænomenet) af fansene af den italienske storklub, Inter,” skriver Wikipedia.
Ronaldo blev af FIFA kåret som verdens bedste fodboldspiller i 1996, 1997 og i 2002, hvor han blev den første til at modtage prisen tre gange.
Ronaldo blev også kåret som Årets Fodboldspiller i Europa i 1997 og 2002.

Ronaldo, der har spillet for Barcelona, ​​Inter Milan, Real Madrid og AC Milan, sikrede sig desuden den gyldne støvle under Brasiliens FIFA World Cup-sejr i 2002.