Halloween er ikke kristent og indgyder frygt!

Benny Blumensaat,
Kirkegade 58,
6700 Esbjerg.

Det var kelterne, der for mere end 2000 år siden lagde grunden til Halloween. Deres præster var druider, der gav navn til kelternes religion; druisme. En række ritualer med mystiske ceremonier og tilbedelse af naturen og mange andre guder var knyttet til denne religion. I druismen var der to store mærkedage, d. 1. Maj og d. 31. Oktober.

Her tilbad man solens gud Baal, fordi den gav varme og lys. På denne aften tilbad man ikke kun Baal, druiderne påkaldte sig også dødsrigets hersker for at få ham til at lade døde fra det forgange år komme op og besøge deres familier, eller at de døde kom tilbage for at overtage en levende krop det kommende år. Så Halloween, som den fejres i dag, er i virkeligheden en invitation til de døde om at komme og vise sig for vores børn og unge gennem de utallige hedenske og okkulte traditioner, der i dag er opstået omkring denne skik.

I det 9. Århundrede overtog de kristne, dvs. katolikkerne, den romerske-keltiske fest, men ændrede den også, fordi man ønskede at stoppe fejringen af de ikke – kristelige guder. I stedet for at tilbede og fejre solens gud, Baal, som kelterne gjorde, eller frugternes gud, Pomona, som romerne gjorde, brugte katolikkerne anledningen til at fejre det vidnesbyrd, som helgenerne havde efterladt, mænd og kvinder, som brugte deres liv på at elske Jesus og hjælpe andre mennesker og dermed skabe lys og glæde i modsætning til mørket og uhyggen.

Derfor fejrer vi Alle Helgen d. 1. November og 2. November Alle Sjæles festen, hvor der bedes for de afdøde, ikke for at de skal blive på jorden eller gå igen i andre skikkelser, men for at de må finde deres plads hos Gud i himlen. I stedet for at skræmme børn og unge og indbyde til frygt og uhygge og hylde dæmonerne d. 31. oktober så fyld dog kirkerne med børn og unge, der er udklædt som Jesus, Maria og Josef og som forskellige helgener, såsom Frans af Asissi, Skt. Ansgar, Skt. Lucia og mange flere, og lad dem fortælle hvilke historier, der er tilknyttet til alle de hellige, det vil være en sand og ægte Halloween,

der vil bringe sand glæde, lys og være et modstykke til den mørke verden, vore børn og unge indbydes til at vokser op i. Jesus siger: ”Jeg er verdens lys. Den der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys” (Joh. Evang. K. 8 v12.)