En anden verden hos mormor

Vingesus er en lille kort bog, som handler om en piges besøg hos sin mormor. En anden verden åbner sig hjemme hos mormor, som bor anderledes og har mange mærkelige ting. Mormor tror også på Gud og kan fortælle meget om både Gud og kirken. Det er en “øjebliksfortælling” om en dags oplevelser for mormor og hendes barnebarn.

Vingesus er en højtlæsningsbog til børn mellem 5 og 10 år, hvor der også er billeder, som viser nogle af de ting, der beskrives, som man så kan vise til barnet. En god bog til dialog mellem voksen og barn om fortid, nutid, tro og liv.

Her er et lille uddrag af bogen:

Mormor tror på Gud og skriver med fyldepen. Hun laver kaffe i Madam Blå, og i hendes hus kan jeg høre englene synge. Hun har en engel i porcelæn, et fotografi fra Rom i en guldramme og et klaver. Hendes smykkeskrin fra Betlehem står i soveværelset. Duften af mormors parfume fremkalder en citronsommerfugl. På kommoden ved sengen står der gamle fotografier af hele familien. Og mormor synger for mig, og vi beder aftenbøn, inden vi går i seng. Når vi skal sove, ruller jeg mig ind i hendes favn under den tunge dyne. Mormors hus er fyldt med engle og musik.

Ida B. Lundgaard: Vingesus – at være hos mormor
Bogen er udgivet på forlaget Eksistensen og findes både som fysisk bog og E-bog. Pris: 120 kr.