Viceskoleleder bliver formand for Open Doors

Josua Christensen

Josua Christensen, som flere af læserne vil kende som bog- og filmanmelder for Udfordringen, er udnævnt som ny formand for Open Doors Danmark og Færøerne.

Josua Christensen afløser Brian Sjælland, som stopper arbejdet i bestyrelsen af personlige årsager efter halvandet år på posten.

En hjertesag

Den 48-årige Josua Christensen er viceskoleleder på Lykkegårdskolen i Kolding. Han oplyser, at forfulgte kristne er blevet en hjertesag for ham, fordi han oplever en stærk samhørighed med dem.

”Når jeg på rejser rundt i verden opsøger lokale kirker, oplever jeg så godt som altid en samhørighed, der er nærmest uforklarlig, men ikke desto mindre enormt stærk,” forklarer han. ”Det skyldes ikke nødvendigvis, at jeg kender sangene, der synges – og det er ikke sikkert, at vi taler det samme sprog eller har de samme traditioner. Men jeg kan genkende den ånd, som er til stede.”

Rejseleder for Open Doors

Josua Christensen husker ikke, hvornår han første gang hørte om forfulgte kristne, men det har gjort et uudsletteligt indtryk på ham, at der er mennesker, som i sidste instans er villige til at dø, fordi de er kristne.

”For et års tid siden havde jeg og min hustru det privilegium at være rejseledere på en rejse til Vietnam med Open Doors. Her mødte vi en række kristne, som på grund af deres tro var blevet udstødt af deres landsbyer. Det var en stærk oplevelse at bede sammen med disse mennesker og mærke, at vi på trods af alle mulige forskelligheder var dybt forbundet med hinanden,” siger han.

Gaven fra de forfulgte

Ifølge Josua Christensen er det kun den halve sandhed, at Open Doors og kristne i den vestlige verden ’Tjener verdens forfulgte kristne’, som Open Doors ofte har sagt om organisationens formål.

”Hver gang jeg holder foredrag om Open Doors’ arbejde, tilføjer jeg: ’
… og bliver betjent af de forfulgte kristne’. ”

”Hver gang jeg holder foredrag om Open Doors’ arbejde, tilføjer jeg: ’… og bliver betjent af de forfulgte kristne’. Det er nemlig lige så væsentligt, at blodet fra de forfulgte kristne er livsnerven i kristendommen. Sådan har det altid været, og det forberedte Jesus også sine disciple på i Bjergprædikenen. Der er magter, både magthavere og åndsmagter, som vil bekæmpe det kristne håb, og vi i den vestlige verden har nogle gange brug for at blive mindet om, at det ikke er bedre at være forført end at være forfulgt,” erklærer han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bøn åbner døre

I sin nye rolle som formand vil Josua Christensen først og fremmest fokusere på, at de danske og færøske kristne kommer til at høre historierne fra og mærke hjertet bag Open Doors.

”Vi ønsker at rejse en bønnebevægelse, fordi vi tror, at bønnen åbner døre, som hverken penge, politik eller magt kan. Der er enorme behov, og vi vil gerne opmuntre til ikke at glemme vores kristne brødre og søstre, som oplever forfølgelser, der tager til både i omfang og intensitet.”

Fokus på børn og unge

Open Doors Danmark og Færøerne har i de kommende år et særligt fokus på børn og unge. Josua Christensen, som har en master i børne- og ungdomskultur fra Syddansk Universitet, fremhæver da også netop dette, når han skal forklare, hvilken udvikling i organisationen der glæder ham mest lige nu.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Tændes lyset først hos barnet eller teenageren, ser vi ofte, at det brænder livet ud. Derfor er det af afgørende betydning, at også kommende generationer får et hjerte for den forfulgte kirke. Men børn og unge repræsenterer ikke bare kommende generationer. Deres engagement, medleven, støtte og forbøn står stærkt i egen ret og har stor værdi lige nu – og ikke først om 10, 20 eller 30 år.”

Josua Christensen bor i Vejle sammen med sin kone Suong, som han har tre børn med. Han har været en del af bestyrelsen i Open Doors Danmark og Færøerne de seneste syv et halvt år.