Velkommen til vores nye brevkasse

Du er velkommen med dine gode spørgsmål om Kirken på Facebook. Fx spørgsmål om målgrupper, tekster, billeder, videoer eller algoritmer. Eller måske helt andre spørgsmål, så du kan få inspiration til dit værdifulde arbejde med kirkens facebook-side. Skriv til Brian Duus Nørgaard, SoMe-kursusholder – briduus@gmail.com

Som abonnent på Udfordringen kan du i den kommende tid hver fjerde uge læse et indlæg i brevkassen ’Kirken på Facebook’. Her vil Brian Duus Nørgaard tage fat på forskellige relevante emner og spørgsmål om, hvordan man som kirke kan bruge Facebook. Brian Duus Nørgaard har i mange år arbejdet med sociale medier og har ledt adskillige kurser for kirker og kirkelige organisationer, der ønsker at blive bedre til at bruge Facebook.

Nogle kirker har allerede deres egne SoMe-eksperter ansat og er super godt kørende på de sociale medier, men mange kirker kæmper både med at finde en ansvarlig og finde idéerne – og har måske også en begrænset viden på området. Langt de fleste danskere er med jævne mellemrum på Facebook, og derfor er det også yderst relevant, at man som kirke er til stede der.

Facebook er til en vis grad blevet det nye sted for ”gademission” og i høj grad blevet et godt alternativ eller supplement til kirkebladet. Derfor vil vi gerne være med til at sætte fokus på det i Udfordringen, selvom vi er helt bevidste om, at det i en eller anden grad er lidt paradoksalt at have en SoMe-brevkasse i et trykt medie.

Udover at have stor viden og erfaring om brugen af Facebook og de sociale medier har Brian Duus Nørgaard også et stort kendskab til kirken og kommer selv i Åbenkirke i Herning. Han er derfor i høj grad kompetent til at løse opgaven.