Færøsk team inviterer til arrangementer og sejltur i påsken

Fra 25. marts til 7. april vil man kunne se et nyt skib i havnen i Randers. Det er det færøske skib Juvel II, som tager imod gæster til mange forskellige arrangementer.

Det færøske skib Juvel II er et evangelieskib, som normalt sejler rundt i Grønland og besøger bygderne dér i sommermånederne. Men i 14 dage vil skibet ligge til kaj ved Randers Fjord, tæt på gågaden og Randers centrum.

Bag besøget står ”Atlantic Mission”, en færøsk gruppe, hvis formål er at rejse rundt til først og fremmest øerne i norden og fortælle om grunden til, at vi holder påske. Samtidig ønsker de at opmuntre de lokale kirker og hjælpe dem i deres arbejde. Atlantic Mission har bl.a. været i Norge, Grønland, Skotland og på Orkneyøerne og Shetlandsøerne. Men det er deres første tur til Danmark.

Mandskabet er færøsk og med sig har de 28 unge mennesker, som glæder sig til at besøge Randers. Atlantic Mission har lejet Juvel II til turen, hvor mandskabet og de unge kommer for at fortælle om deres personlige tro på Jesus. Det foregår ikke kun på skibet, men også i forbindelse med arrangementer på gågaden i Randers næsten hver dag med sang og drama. Der vil også være en café, hvor de inviterer til samtale og en kop kaffe.

Viceborgmester og præst taler ved velkomst

Teamet fra Færøerne kommer med skibet Juvel II til Randers, hvor de vil ligge til kaj i 14 dage. Alle arrangementer på skibet gratis. Foto: Atlantic Mission.

Besøget indledes med en modtagelse af skibet ved kajen på Kulholmvej 3 i Randers mandag d. 25. marts kl. 15.00. Her vil viceborgmester Claus Berggren fra Randers Kommune og sognepræst Kristian Vestergaard fra Sankt Peders Kirke være med og holde taler. Der vil også være en tale fra en af medarbejderne fra Atlantic Mission samt fællessang, og så er alle velkomne om bord på skibet.

Åbent skib og sejltur

For dem, som skulle være nysgerrige, er der stort set hver dag ”Åbent skib”, hvor der er mulighed for en rundtur på skibet. Her kan man også snakke med mandskabet og stille spørgsmål om skibet. Hvis man har lyst til mere, inviteres der også på en times sejltur i Randers Fjord. Så de skibsinteresserede kan også få sig en oplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Da skibet og besætningen har relationer til Grønland og Færøerne, har de også arrangeret særlige møder for netop de to nationaliteter i løbet af de 14 dage. Derudover vil der være børnemøder, ungdomsmøder, sang- og musikmøder og seniorcafé.

Stor tilslutning

Øssur Mohr, som har hjulpet Atlantic Mission med at arrangere turen, er meget begejstret for arrangementet:

”Atlantic Mission har oplevet stor tilslutning fra de unge mennesker på Færøerne til at deltage. Alle de unge, som er med, har selv tilmeldt sig turen og medvirker med sang, drama og møder i løbet af de 14 dage, de besøger byen. De kommer fra forskellige kirker på Færøerne og fungerer som et team på turen. Samtidig har vi oplevet stor samarbejdsvilje fra de forskellige kirker i Randers, som alle bakker op om besøget. Det er kirker som Frelsens Hær, Indre Mission, Apostolsk kirke, Oasekirken og folkekirken, bare for at nævne nogle af dem. Det er dejligt at kunne stå sammen om noget som dette,” siger Øssur Mohr.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ud over Atlantic Missions eget program deltager gæsterne fra Færøerne også ved kirkernes lokale påskearrangementer. I de 14 dage, skibet er i Randers, vil der være et væld af møder og arrangementer for hele familien og for alle aldre. Meget af det foregår på skibet, men også Dytmærsken 9, 1. sal lægger lokale til flere caféarrangementer og møder.

Vil man gerne opleve sejlturen ud af Randers Fjord, er der mulighed for det både Skærtorsdag og 2. Påskedag. Interesserede kan tilmelde sig hos styrmanden på tlf. +298 282833 (færøsk nummer).

Se programmet og læs mere om besøget på www.atlanticmission.fo


Artiklen fortsætter efter annoncen: