IPSICC

400 mødtes til bøn for Israel i Stockholm

Lars Enarson, bibellærer og leder af bønnenetværket ”Norden 7/14”, introducerede mødet. Ved siden af ham ses international bibellærer Johnny Foglander til højre og bagerst Albert Vexler, som leder initiativet “Jerusalem Prayer Breakfast”.
Fotos: Sonny Lindgren.

400 mennesker var samlet i Stockholm d. 5. – 6. april i bøn for Jerusalems fred under overskriften ”Jerusalem Prayer Breakfast”.

Udgangspunktet er Bibelens salme 122 v. 6, hvor det hedder: ”Bed om fred for Jerusalem: Gid de, som elsker dig, må leve trygt.”

Den aktuelle situation

Mange kristne ser det som en nødvendighed at bede for Jerusalem og Israel.
Ikke mindst i øjeblikket, hvor Israel er i krig med Hamas, og hvor 134 kvinder og mænd og børn og ældre på 6. måned sidder som fanger i Hamas’ tunneller.
Jeg havde selv fået en invitation til at deltage som dansk forbeder for Israel og var taget afsted for at bede og vise noget dansk støtte til Israel.
I år var også en kærkommen anledning til at vise kristnes støtte, fordi næsten alle landes regeringer har valgt at lægge pres på Israel for at stoppe krigen mod Hamas. Selv Joe Bidens regering har på det seneste lagt pres på Israel.

Åndeligt pres

Hvert år mødes kristne og jøder til dette bedemøde i en af verdens hovedstæder under overskriften ”Jerusalem Prayer Breakfast”.
Det er en fantastisk anledning til at bede sammen og bygge relationer til hinanden.
Et af formålene er også at skabe et møde mellem landets politikere og politikere fra Knesset, dvs. det israelske parlament.
Bedemødet var under et voldsomt politisk og åndeligt pres op til afholdelsen i Sverige, hvilket formentlig også er forklaringen på, at der næsten kun var politikere fra Sverigesdemokraterne. Svensk politik kæmper med store spændinger, hvilket bl.a. betød, at det store kristne parti tilsyneladende havde forbudt deres politikere at deltage.
Det store pres fik også det oprindelige hotel og konferencecenter, Grand Hotel, til at bryde kontrakten i sidste øjeblik, af frygt for terror mod arrangementet.
Alligevel lykkedes det at holde arrangementet på en anden lokation.

Der var lovsang og bøn for Israel, da 400 mennesker samledes i Stockholm den 5.-6. april til bøn for Jerusalems fred under overskriften ”Jerusalem Prayer Breakfast”.

Ramt af fire skud

På bedemødet deltog også rabbiner Yehuda Glick, der ledte et sabbatsfestmåltid fredag aften.
Han kom med en stærk opfordring til alle kristne om at tage til Israel og vise støtte.
Han inviterede også alle forbedere til at tage med på tempelbjerget, som Gud i Esajas´ Bog erklærer er et bønnehus for alle folkeslagene.
Yehuda Glick blev i 2014 skudt på klos hold med fire skud af en palæstinenser for hans engagement i at åbne tempelbjerget for bøn.
I dag må kun muslimer bede der. Jøder og kristne har kun adgang til at bede ved få særlige lejligheder.

Forsoning

Den første aften var der lovsang og bøn for Israel, og der var en meget stærk episode, hvor en ældre herre fra Sverige fortalte, hvordan han for nogle år tilbage var taget til Israel med et brev, hvor han udtrykte en bøn om tilgivelse for det, som han betegner som den svenske regerings israel-fjendtlige politik.
Han ville også ved dette bedemøde udtrykke sin bøn om tilgivelse for det svenske folk.
Man kunne mærke gråden i hans hals og det bløde hjerte og ønsket om forandring.
Det blev modtaget med kram og tårer af den israelske delegation, bl.a. af Simon Davidson fra det Israelske centerparti ”Yesh Atid”.
Simon Davidson fortalte dagen efter under sit indlæg, at han ikke havde kunnet smile de sidste seks måneder efter terrorangrebet den 7. oktober. Men efter bønnen om tilgivelse og krammerne mellem ham og den ældre svenske herre var det, som om Gud løftede en tung byrde af ham.
Det blev et meget rørende øjeblik, som gjorde, at atmo-sfæren blev meget kærlig og familiær under de to dage bønnekonferencen varede. Også de israelske politikere oplevede indbyrdes en enhed under konferencen, fortalte de.

Hvis man har lyst til at deltage i et lignende arrangement, er der mulighed allerede den 28. – 30. maj, hvor et lignende arrangement holdes i Jerusalem.

Ulrik Flinta er præst i Midtjyllands Frikirke, Solsidekirken og underviser til ”Hebraisk Café”.