Bodil Højbak Møller bliver BaptistKirkens nye generalsekretær

Bodil Højbak Møller

BaptistKirkens ledelse har ansat 49-årige Bodil Højbak Møller som generalsekretær for BaptistKirken i Danmark med ansættelse pr. 1. oktober 2024.

”Bodil har en solid teologisk viden og har virket en del år som præst i Korskirken. Det er vigtigt at have teologisk uddannelse og erfaring som præst for vores generalsekretær, særligt i den fremtid som vi ser ind i, da vi gerne vil knytte præsterne tættere til kirkesamfundets virke,” skriver Vibeke Dalsgaard fra BaptiskKirkens ledelse i forbindelse med ansættelsen.

”Generalsekretæren er leder både i det nære for vores ansatte og i det store for menigheder og præster,” forklarer Vibeke Dalsgaard, der udover Bodils teologiske indsigt og professionelle kvalifikationer også fremhæver hendes livslange dedikation og erfaring med kirkeligt frivilligt arbejde i BaptistKirken, som en væsentlig kompetence.

”BaptistKirkens ledelse ved, at det er en stor og krævende opgave, som Bodil nu påtager sig. Vi er glade for, at Bodil har valgt at stille sig til rådighed for vores kirke. Vi glæder os til samarbejdet og ønsker Bodil al Guds velsignelse i kaldet,” slutter Vibeke Dalsgaard.

Fra erhvervsliv til kirkeliv

Bodil Højbak Møller tager over efter Torben Andersen, der stopper som generalsekretær 30. september 2024. Bodil har tidligere arbejdet som marketingmanager og senere direktør i en virksomhed, der solgte værktøj. En periode med stress blev imidlertid anledning til et karriereskift, og fra september 2016 til juni 2021 gennemførte Bodil en bachelor i teologi på Københavns Universitet.

I løbet af teologiuddannelsen var hun fra 2018 til 2021 assisterende præst ved Korskirken i Herlev, hvor hun i dag er præst på fuldtid. Bodil Højbak Møller blev en del af BaptistKirkens ledelse i 2021. Da stillingen som generalsekretær er en fuldtidsstilling, stopper hun som præst i Korskirken pr. 30. september 2024.

Stor variation af kirker

BaptistKirken i Danmark er blandt andet kendetegnet af stor variation i typen af menigheder – ikke mindst på grund af de mange migrantmenigheder, som er en del af BaptistKirken.
Bodil Højbak Møller er derfor forberedt på, at opgaverne som generalsekretær bliver meget varierende.

”Jeg forventer, at arbejdet som generalsekretær kommer til at byde på en bred vifte af arbejdsopgaver. Den største del vil være sparring med vores 52 menigheder og de ca. halvt så mange præster. Vi er et kirkesamfund med stor bredde i mange henseender både i udtryk og teologi og også i etnicitet, fx. er ca. 30% af vores menigheder migrantmenigheder, som kommer med en helt anden baggrund og kultur. Alle vores menigheder er her for at forkynde evangeliet og drive mission, og som generalsekretær vil det være min fornemmeste opgave at have øje for, hvordan vi som kirkesamfund og fællesskab kan støtte menighederne,” siger Bodil Højbak Møller.

Kærlighed til BaptistKirken

Bodil har et meget stort hjerte for BaptiskKirken i Danmark og glæder sig derfor til arbejdet som generalsekretær. ”Gud har på forunderlig vis lagt stor kærlighed til Baptistkirken i Danmark på mit hjerte – og en form for kaldelse til at tjene her. Det er min motivation,” siger Bodil og tilføjer:

”Min kvalifikation er, at jeg udover at være præst og teolog også har en baggrund som leder i erhvervslivet med tilhørende erfaring indenfor organisationsledelse og forandring samt personaleledelse og udvikling.”

En fælles vej

Som ny generalsekretær ligger der mange opgaver og venter, som Bodil glæder sig til at komme i gang med. ”Nogle af de vigtigste opgaver bliver at facilitere vores Genstart25 proces, hvor vi arbejder frem mod en ny fælles vej. En sådan proces tager flere år, og som medlem af landsledelsen har jeg været med til at lave nogle af forundersøgelserne. Jeg glæder mig til at kunne dedikere min tid til denne spændende opgave, som også indeholder et fokus på at styrke sammenhængskraften mellem menighederne og præsterne i Baptistkirken i Danmark,” siger Bodil Højbak Møller.