Ny præst i Kristuskirken, Nordens ældste frikirke

Emil Lavsen

Emil Lavsen, der er bosat i Korsør, bliver den 15. september indsat som ledende præst i baptistkirken på Baggesensgade 7 på Nørrebro i København. Indsættelsen sker ved gudstjenesten, der starter kl. 10.30.

Selv betegner Emil Lavsen det som et drømmejob at skulle arbejde i Kristuskirken, som blev bygget i 1838. Kirken ligger midt på Nørrebro og har det som en særlig målsætning at elske København, fremgår det af kirkens hjemmeside: ”Kristuskirken ønsker at elske København, så byen bliver et endnu bedre sted at være — også for dem, der oplever sig på kanten af samfundet. Elsk Byen er vores paraply for alle socialt relaterede projekter.”

Emil Lavsen, der er uddannet både som social- og sundhedshjælper og teolog, har tidligere været efterskolelærer og har stillet op til byrådet for Kristendemokraterne. Han er gift med Yumin fra Sydkorea, hvor han har boet i 16 år. Nu bor familien i Korsør, hvorfra Emil Lavsen regner med at skulle pendle til Kristuskirken. I forbindelse med indsættelsesgudstjenesten vil der være være lovsang og prædiken, efterfulgt af kaffe, rundvisning og mulighed for at bringe en hilsen.

Kristuskirken i Baggesensgade holder gudstjeneste den 1. og 3. søndag hver måned. Desuden har menigheden en Seniorgruppe samt Køst, et fællesskab for folk alderen 20+.