Vækkelse og masse-dåb i Amazonas

I CBN News’ artikel kan man se en video fra en massedåb i Amazonas-floden, hvor hundredvis af mænd, kvinder, ældre, unge voksne og børn offentligt bekender deres tro på Jesus Kristus og bliver døbt. Skærmprint

”I de første seks måneder af dette år har vi døbt 14.500 mennesker. Vores mål for i år er at døbe over 30.000 mennesker,” fortæller pastor Josué Bengtson fra Belem Foursquare Church.

I århundreder havde den katolske kirke næsten monopol i regionen, men i dag vinder de evangeliske kirker frem i de mest unåede områder af Brasiliens nordvestlige Amazon-region. I de mere end 6 millioner kvadratkilometer bor omkring 30 mio. indbyggere, og her foregår der nu en hidtil uset evangelisk vækkelse, skriver CBN News. I en video-reportage fortæller en tidligere katolik, den 83-årige Ramos, om sin glæde over at bo i området og tilføjer: ”Gud betyder alt for mig. Gud er min far, og uden Jesus er jeg intet.”

Mens den katolske kirkes præster ofte er bortrejst, og der desuden er præstemangel, har de evangeliske kirker kunnet indsætte flere præster med en kortere uddannelse i Amazon-området. Disse evangeliske præster har haft lettere ved at integrere sig i lokalsamfundene, og de bliver i området gennem lang tid, fortæller sociologen José Eustaquio Alves.

Målet er 30.000 døbte i år

Amazonfloden i den nordlige del af Brasilien er fyldt med hundredvis af små bifloder, der slynger sig gennem junglen. Men nu er det blevet betydeligt lettere at besøge de fjerntliggende områder.
”I gamle dage var det meget, meget sværere end i dag,” fortæller Josué Bengtson. Han har i årtier bevæget sig på kryds og tværs gennem floderne og junglen, først som missionær og derefter som præst for at sprede evangeliet.

”Dengang vi begyndte at evangelisere i denne region, havde vi kun nogle få arbejdere, og i nogle kommuner måtte præsterne gå 10 til 15 km for at starte en menighed,” sagde Bengtson til CBN News. ”I dag har næsten alle mellemstore kirker i Amazonas en lille båd.” Pastor Bengtson var med til at etablere en af ​​Amazonas’ første Foursquare-kirker. I dag er der ikke mindre end 3.200 evangeliske Foursquare-menigheder i regionen. Og målet er som nævnt at døbe over 30.000 mennesker alene i år.