Kristen familie angrebet af slægtninge

Gade i Kismayo, Lower Juba Region, Somalia. Foto: Mr. Matija Kovak, Creative Commons/Morning Star News

En kristen familie i Somalia er flere gange blevet angrebet af muslimske slægtninge, efter de konverterede til kristendommen. Under det seneste angreb, som fandt sted den 8. juli, gik det ud over både manden, hustruen og deres børn.

Det skriver Morning Star News. Mohammad Abdul, der bor i Nedre Juba-regionen, konverterede til kristendommen tidligere i år. Men det kunne hans muslimske slægtninge ikke acceptere, så både Abdul, hans kone og deres børn har været i fare lige siden.

Overfaldet flere gange

Manden blev angrebet med en kniv af muslimske slægtninge den 5. maj, så han endte på hospitalet. Mens han lå der, fjernede hans svigerforældre hustruen og deres fem børn. Abdul fandt sin familie igen, men de blev stadig chikaneret. Så besluttede de at flytte. Men de kunne heller ikke være i sikkerhed på det nye sted. Der skete nemlig endnu et angreb den 8. juli, fortalte Abduls kone til Morning Star News.

”Jeg modtog flere og flere truende telefonopkald fra min familie. De insisterede på, at jeg måtte forlade min mand og komme tilbage til dem. De ville forhindre os i at tilslutte os en religion, der er forbudt af islam.” Om aftenen den 8. juli trådte fem af de muslimske familiemedlemmer ind i den kristne families hjem. ”Min mand var på badeværelset. De ville vide, hvor han var. Da jeg ikke ville svare, begyndte de at slå vores børn med pinde.”

Abdul kom til og forsøgte at beskytte sin kone og børn. Han blev derefter selv angrebet af sine muslimske slægtninge. Det lykkedes dem at overmande ham, og de stak ham i maven. Men naboerne reagerede på tumulten og hjalp den kristne familie, hvorefter angriberne besluttede at flygte.

Takker Gud for naboernes hjælp

Angrebet efterlod Abdul alvorligt såret. Han måtte igen behandles på hospitalet sammen med hustruen, der fik en brækket ankel. Men det kunne være gået meget værre, sagde Mohammad Abduls hustru til Morning Star News:

”Jeg takker Gud, for at de denne gang ikke nævnte deres sædvanlige islamiske slogan ”Allah Akbar” [Gud er stor], som kunne have bragt vores liv i fare, fordi vi lever i en islamisk region. Naboerne fandt min mand i en blodpøl og tog os med til en nærliggende lægeklinik.” På hospitalet fik hun lagt gips på sin brækkede ankel. Nu er også Abdul i stabil tilstand, men han har mistet evnen til at tale, fortalte hustruen.

Somalia har andenpladsen på Open Doors’ liste over lande, hvor kristne forfølges mest. Islam er statens religion i landet. Det er forbudt at udbrede andre religioner, og den islamiske Sharia-lov betyder, at kristne kan idømmes dødsstraf.


Artiklen fortsætter efter annoncen: