Ny leder på Den Blå Café i Hjørring

Sygeplejerske Peder Winberg Morre har tidligere været daglig leder af ”Elsk Danmark”.

Sygeplejerske Peder Winberg Morre starter midt august som ny leder af Blå Kors’ værested i Hjørring.

Han har tidligere haft et lignende job i Aalborg, oplyser Blå Kors Danmark.

Den Blå Café

Caféen er et mødested for mennesker, som fx kæmper med alkoholmisbrug eller andre udfordringer. Her kan de finde et fristed og få støtte i hverdagen. Peder Winberg Morre var fra 2014 til 2017 leder af Blå Kors’ værested Hjerterummet i Aalborg. Han føler, det på mange måder er som at vende hjem, når han starter som værestedsleder i Hjørring.

”På værestedet møder man alle mennesker lige, uanset om man er hjemløs eller direktør. Det er noget af det, man virkelig kan mærke i Blå Kors, som er en fagligt stærk organisation med et kristent fundament,” siger Peder Winberg Morre.

Omsorg og nærvær

Peder Winberg Morre er oprindeligt uddannet sygeplejerske og har de seneste fire år arbejdet på intensivafdelingen på Aalborg Universitetshospital, hvor han har taget sig af alvorlig syge og døende patienter. Han har i den sammenhæng skullet tage mange svære samtaler med de pårørende og være lyttende og til stede i mødet. Erfaringerne med den menneskelige omsorg og nærværet tager han med sig, når en ny hverdag venter på værestedet i Hjørring.

Tidligere har Peder Winberg Morre været daglig leder af organisationen Elsk Danmark, som er et kirkeligt projekt, der fremmer medborgerskab i flere byer rundt om i landet. Til daglig bor han i Aalborg sammen med sin kone Marie og deres tre børn, skriver Blå Kors Danmark.