Danmission får ny formand

Med Louise Buch Viftrup (billedet) som ny formand og Julie Koch som nylig udnævnt generalsekretær står to kvinder for første gang i spidsen for Danmission. Foto: Søren Kjeldgaard / Danmission

Louise Buch Viftrup er ny formand for Danmission. Hun er uddannet teolog og arbejder som leder for den boligsociale indsats i Gellerup ved Aarhus. Hun har siddet i Danmissions bestyrelse de seneste syv år og har bred erfaring med ledelse og organisatorisk arbejde.

I forlængelse af weekendens repræsentantskabsmøde den 31. august – 1. september blev Louise Buch Viftrup valgt som ny formand for Danmissions bestyrelse. Samtidig overtager sognepræst Michael Hvistendahl Munch posten som næstformand, som Louise Buch Viftrup har bestredet siden 2021. Det skriver Danmission i en pressemeddelelse.

Kirkelig fundering og internationalt udsyn

Louise Buch Viftrup er cand.theol. fra Aarhus Universitet og har en diplomuddannelse i ledelse fra Ledelsesakademiet Aarhus. Hun har studeret Interreligious Relations på Henry Martyn Institute i Indien og arabisk i Jerusalem. Foruden arbejdet inden for det boligsociale område har hun bred international erfaring i Danmission-regi, hvor hun blandt andet har været projektkoordinator for unge volontører i Indien samt frivillig tovholder på et dialogprojekt i Libanon.

Sideløbende har hun været engageret i kirkeligt foreningsarbejde. Hun har siddet i Danmissions bestyrelse siden 2017 og har blandt andet været formand for menighedsrådet i Gellerup Kirke samt for den kirkelige dialogforening IKON. Sammen med Julie Koch, der for nylig blev udnævnt som generalsekretær, står to kvinder nu for første gang i spidsen for Danmission. Julie Koch ser frem til at fortsætte det tætte samarbejde med Louise Buch Viftrup – nu som formand i bestyrelsen:

”Med Louise Buch Viftrup får Danmission en formand, der er solidt forankret i folkekirken og har en bred erfaring med organisationsudvikling og ledelse og et stort internationalt udsyn. Samtidig har hun et indgående kendskab til Danmission efter syv år i bestyrelsen, hvor hun har været dybt involveret i arbejdet med at sætte retningen for Danmissions arbejde,” siger Julie Koch.
Louise Buch Viftrup overtager posten fra Morten Skrubbeltrang, der har været bestyrelsesformand de seneste fem år.

Visioner for fremtiden

På spørgsmålet om, hvorfor hun har sagt ja til rollen som formand, siger Louise Buch Viftrup:

”Danmission gør et utrolig vigtigt stykke arbejde både herhjemme og ude i verden. Det er unikt at være del af en organisation med så engagerede medlemmer og frivillige og så stærke og langvarige relationer til vores partnere verden over. Min vigtigste opgave bliver at sikre, at rammerne er på plads, så arbejdet kan fortsætte og vokse sig større. I en verden præget af krige, konflikter og klimaforandringer er der brug for udviklingsarbejde forankret i kirker og kirkelige organisationer og med stærke partnerskaber.”

Nye i bestyrelsen

På repræsentantskabsmødet blev der også valgt fire nye bestyrelsesmedlemmer. Det er : Morten Olander Christiansen, studielektor på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV), Marie Juul Petersen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, Bjarne Dahlmann, afdelingsleder i Kirkens Korshær og Klaus Debel-Hansen, ledelseskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune.