Pinsemenighed i bøn for nygifte Märtha og shaman Durek

Flere kristne i Norge er bekymrede over, at prinsesse Märtha Louise har giftet sig med shaman Durek Verrett. Under en optagelse til podcasten Heartsmart Conversations i juni sad shamanen i pinsemenigheden Sørlandskirkens lokaler i Arendal, mens Märtha var på scenen sammen med to spirituelle medier. Nu reagerer flere imod, at ”nyreligiøse kræfter blev sluppet løs” i bygningen.

Flere af Sørlandskirkens medlemmer deltog i arrangementet, skriver Dagen.no i en artikel, hvor pinsepræsten Geir Stomnås fra Filadelfia Vennesla advarer mod det, han kalder at ”gøre djævelen ufarlig”. Han siger om Märtha og hendes medier: ”Det er hyggelige, smilende folk, der ufarliggør noget, som er af djævelen selv.” Efterfølgende har Sørlandskirkens egen præst, Peter Haltorp, erkendt, at det var en fejl. Pastor Geir Somnås mener dog ikke, at det skulle være nødvendigt med en særlig bøn for at ”rense” lokalet.

”De onde ånder tager ikke først og fremmest bolig i bygninger, men i mennesker,” siger han ifølge Dagen. Lørdag den 31/8, da prinsesse Märtha Louise fejrede sit bryllup med shaman Durek Verrett sammen med 350 gæster i Geiranger, holdt Filadelfia Vennesla arrangementet Reis dig Guds menighed. Flere forkyndere advarede på baggrund af egne erfaringer mod mørkets kræfter, og de 600 deltagere bad sammen med pastor Benjamin Jensen fra Tabernaklet Bergen om, at det nygifte par må møde Jesus, skriver Dagen.no.