Pakistan: Blasfemianklaget mand dræbt af betjent

Togstationen i Quetta i det sydvestlige Pakistan. Foto: Waqas Usman, Creative Commons

Rystede kristne og kirkeledere fordømmer drabet på Abdul Ali den 12. september. Ifølge den pakistanske nyhedskanal Geo News var det en politikonstabel, der skød og dræbte den blasfemianklagede på politistationen i Quetta.

Abdul Ali blev anholdt den 11. september, efter at en video gik viralt på de sociale medier. På videoen havde Ali – ifølge ekstremisterne – vist respektløshed over for profeten Muhammed. Dette fik en rasende pøbel til at angribe politistationen i Kharotabad. De havde smidt en granat ind på politistationen og krævede Ali udleveret, skriver Morning Star News. Betjentene havde angiveligt valgt at overføre Abdul Ali til Cantonment Police Station for at redde hans liv.

Men her blev Ali – som var anklaget i henhold til § 295-C, angiveligt skudt ned af politibetjenten Syed Khan Sarhadi. Politiet siger nu, at de efterforsker sagen og vil lade Abdul Alis lig blive obduceret af en politikirurg på et sikkert sted. Pakistans kristne er rystede over flere brutale angreb, blandt andet lynchningen den 25. maj af den 75-årige Nazeer Masih Gill på grundlag af falske blasfemibeskyldninger.