Nyt kristent single-tilbud ramte et reelt behov

Mange singler i alderen 30-60 år mødes allerede i det tværkirkelige netværk Kristne Singler, hvis initiativtagere håber at kunne tilbyde et event hvert kvartal.

– Med KS-eventsene ønsker vi at forebygge ensomhed og måske et fravalg af kristne fællesskaber, fordi man som single ikke længere føler sig hjemme her, siger Peter Bøgebjerg Mortensen.

– Der må være flere som os, mener de to kristne singler, der har taget initiativ til det tværkirkelige forum KS Event. Her kan man som single og kristen møde andre i samme situation.

En skilsmisse kan tage store dele af netværket med sig, og man kan have behov for at finde nye fællesskaber af ligestillede. Som kristen er det dog ikke altid lige let, fortæller Peter Bøgebjerg Mortensen, der er den ene af initiativtagerne til KS Event. ”Heldigvis, kunne man sige, vrimler det ikke med fraskilte rundt om i kirker og menigheder. Men det gør også, at det kan føles ensomt at være den, der altid kommer alene. Selvom man sætter pris på relationerne til sine par-venner, kan man savne ligestillede at vende livet med,” forklarer han.

”Der måtte være flere som os”

Efter at Peter selv blev skilt for et par år siden, meldte han sig, ligesom cirka 1000 andre, ind i facebookgruppen ”Kristne Singler i Danmark”. Gruppen er startet og bestyres af Michael Munk Jensen, der jævnligt opfordrer gruppens medlemmer til at arrangere events og invitere hinanden med til dem. Peter var en af dem, der tog opfordringen til sig, i håbet om at lære flere kristne singler at kende. I den forbindelse traf han Helle Friis Munch, som var blevet medlem af gruppen, og havde samme ønske.

– Efter en lidt træg start i februar 2024 gik det stærkt. Folk begyndte nærmest at strømme til. Det bestyrkede os i, at der er et behov,” fortæller Helle.Friis Munch.

”Set i bakspejlet var det ,som om Peter og jeg havde fået præcis den samme tanke, nemlig at skabe rum og lejlighed for kristne singler til at mødes og netværke. Vi tænkte nok, at der måtte være mange flere som os – med en længsel efter fællesskab med ligestillede,” fortæller Helle. Starten gik i februar 2024: ”Vi slog åbne invitationer op i Facebook-gruppen, og efter en lidt træg start gik det stærkt. Folk begyndte nærmest at strømme til. Det bestyrkede os i, at der er et behov,” fortæller Helle.

Fællesskab og fastholdelse

Efter fem events, hvor der til det sidste var 50 tilmeldte og flere på venteliste, er planen at invitere til ”KS Event” (Kristne Singler Event) cirka en gang i kvartalet. Målgruppen er fra midt 30’erne til slut 50’erne. Et event starter som regel midt på dagen. Herefter netværk, aktivitet, hygge, lovsang, andagt og vidnesbyrd. “Vi oplever, at der er utrolig god stemning. Folk er åbne og imødekommende, snakken går og der deles liv og tro med hinanden,” beretter Helle og Peter begejstrede.

Ikke dating

Sct Johannes Kirke i Herning, hvor Peter kommer, bakker op om initiativerne, og står i dag bagved KS Event. Eventsene annonceres i Facebook-gruppen ”Kristne Singler i Danmark” og inden længe også på ”KS-event.dk”, som lige nu er under opbygning. Alt efter behov, håber Peter og Helle, at der kan opstå supplerende mindre netværk og tiltag rundt om i hele landet. På sigt er det også forventningen at kunne invitere til oplæg og større temadage.

”Man er hjerteligt velkommen til at date,
men KS Event er ikke tænkt som et forum for det”

I Sct Johannes Kirke i Herning, hvor Peter Bøgebjerg hører til, bakker man op om initiativerne i regi af KS Event.

”Det kan være svært at leve som kristen uden et kristent netværk. Med KS-eventsene ønsker vi at forebygge ensomhed og måske et fravalg af kristne fællesskaber, fordi man som single ikke længere føler sig hjemme her. I modsætning til andre – og vældig gode – tilbud i Danmark er KS Events tværkirkelige. Eneste krav er sådan set, at du er single, i aldersgruppen, og ønsker at være med i et kristent fællesskab,” understreger Peter, og tilføjer med et glimt i øjet:

”Og så er det altså ikke dating-arrangementer. Det er vi som regel nødt til understrege. Man er hjerteligt velkommen til at date, men KS Event er ikke tænkt som et forum for det”.

KS Event er:

• For kristne singler i alderen 30-60
• Tværkirkeligt
• Events annonceres i facebookgruppen ”Kristne Singler i Danmark” – se også andre spændende tiltag her.
• Næste KS Event finder sted lørdag d. 30. november i Herning.
• Har du lyst til at vide mere,eller deltage, kan du kontakte Helle eller Peter på Facebook (eller på info@KS-event.dk)

Facebook-gruppen for kristne singler i Danmark

Facebookgruppen beskriver sit formål som følger: Vi ønsker at skabe et socialt fællesskab, hvor kristne singler kan mødes i gode og trygge rammer og møde nye venner og få dejlige og berigende oplevelser med Jesus i centrum.

Vi byder alle kristne hjertelig velkommen fra følgende kirkesamfund:

Folkekirken,
Indre Mission,
Apostolsk kirke,
Pinsekirken,
Luthersk mission,
KFUM & K,
Baptistkirken,
Adventistkirken,
Oasebevægelsen,
Frelsens Hær,
Metodistkirken,
Den katolske kirke,
frimenigheder og
valgmenigheder med flere.