Hollywood-instruktører laver film om åndskamp

”Djævelen gør sit bedste arbejde i Hollywood,” siger den kristne film- og musikproducer Adam Anders.

Den svenske film- og musikproducer Adam Anders, som har instrueret popmusicalen ’Journey to Bethlehem’ (2023), arbejder nu med en thriller om åndelig krig.

Den 48-årige Adam Anders, som bl.a. har været instruktør på ”Rock of Ages” (2012), fortæller til The Christian Post, at han gør sig stadig flere bekymringer, efter at have arbejdet i Hollywood i årevis. For det er stedet, hvor ”djævelen gør sit bedste arbejde.”

Aders’ nye film, som skal udgives af Lionsgate, vil fokusere på de åndelige kampe mellem godt og ondt: ”Det bliver en kæmpe film. Det er ikke en musical, hvilket er vanvittigt, men en stor udfordring. Jeg er meget spændt. Jeg skriver det lige nu,” fortalte han.

”Hollywood er der, hvor kulturen formes,
og det påvirker hele verden. Det er derfor,
djævelen gør sit bedste arbejde der.
Han vil gerne være der og påvirke kulturen for hele verden.”

Adam Anders

Kald til at skabe modkultur

Adam Anders fortalte CP, at han i lang tid ”løb væk fra projektet”, fordi det er skræmmende at åbne sig for emnet. Men efter flere år i Hollywood føler instruktøren nu et kald til at lave filmen.
”Jeg bor i LA,” sagde han. ”Det er epicentret [for åndelig krigsførelse], og jeg har set det gennem hele min karriere. Når jeg bor der som kristen, er jeg en mand på en ø. Hollywood er der, hvor kulturen formes, og det påvirker hele verden. Det er derfor, djævelen gør sit bedste arbejde der. Han vil gerne være der og påvirke kulturen for hele verden.”

Adam Anders mener, at budskabet er mere presserende nu end nogensinde før: ”Jeg håber, at denne film vil kunne afsløre, hvad der rent faktisk foregår, så man forstår, at der er et slør over folks øjne. Der foregår faktisk en kamp om vores sjæle. Og det skal vi vise folk,” sagde han.

Musical rører ateister

Instruktøren talte med CP på den røde løber til GMA Dove Awards, hvor hans film fra 2023, ”Journey to Bethlehem”, blev nomineret som årets spillefilm. Adam Anders fortalte, at filmen – som fik kritik for at tage sig friheder i forhold til den bibelske beretning om Jesu fødsel – har rørt nogle seere, som ellers ikke beskæftiger sig med troen. ”Folk er kommet hen til mig og har sagt: ’Jeg er ateist, og denne film ændrede mit liv’,” sagde han. ”Eller: ’Jeg hader kirken, men jeg var nødt til at se denne film.’ Så mange mennesker, der ikke er troende, hører evangeliet gennem denne film.

Jeg lavede den ikke for kristne, og mange forstod ikke den kunstneriske frihed, jeg tog, men musicalen var designet til at nå mennesker uden for Kirken, for at bringe dem ind og vise dem hen mod Skriften – ikke for at erstatte den,” forklarede instruktøren. ”Denne vision, som Gud gav mig til et meget specifikt formål, virker, og folk finder evangeliets budskab gennem denne film, selv om sommeren.”

Gary Solomon og Chuck Konzelman, der er producere, instruktører og manuskriptforfattere, har siden 1990’erne samarbejdet om 15 film og tv-projekter i Hollywood, fx God’s Not Dead (2014), Do You Believe? (2015), God’s Not Dead 2 (2016), Unplanned (2019) og Nefarious (2023) .

Filmen ’Nefarious’ blev udsat for åndskamp

Instruktørerne af filmen ”Nefarious”, der er inspireret af C.S.Lewis’ bog ’Fra Helvedes blækhus’, fortalte i april 2023 til CP, at de under arbejdet med den åndelige thriller havde indset, at ”djævelen ikke ønskede, at denne film skulle laves.” ”Vi erklærede krig mod djævelen for Herren, og jeg vil ærligt sige, at fra det første øjeblik, vi skrev manuskriptet, begyndte der at ske mærkelige, skøre ting,” sagde Cary Solomon og Chuck Konzel-man.

Instruktørerne fortalte CP om en åndelig kamp, der viste sig i alt fra små gener, som et egern, der brød ind på deres Airbnb og ødelagde en julekrybbe, til større problemer, såsom taget, der blæste af deres kontor, og mærkelige lidelser, der ramte skuespillerne under optagelserne af ​​”Nefarious”. ”Der var en konstant kamp i biograferne,” sagde Solomon. ”Brandalarmen gik i flere biografer over hele landet, computere ville ikke fungere, så folk kunne ikke købe billetter, eller de viste, at en biograf havde udsolgt, uden at det var tilfældet.

Men det mest foruroligende var de mange rapporter om folk, der knurrede og kastede op i biografen og ikke huskede noget af det, når de vågnede,” tilføjede Kozelman. ”Djævelen ønskede bogstaveligt talt ikke, at vi skulle gøre det fra side et. Men vi gjorde det, ærligt talt, fordi Helligånden kaldte os til at gøre det. … Når du går igennem en oplevelse som denne, vokser din tro på Gud, og det samme gør din forståelse af, at djævelen er virkelig,” udtalte Cary Solomon til CP.