Ung kristen arrangerer heavy metal-festival

Samler bands fra seks lande på Djursland den 23.-25. januar 2009.Den 23.-25. januar strømmer hundredvis af heavy-fans til Djursland Efterskole i Fjellerup. De skal til Green Light District Festival.

Andreas Larsen forsøger at samle unge, der kan li’ heavy.

Extreme metal bands fra 6 forskellige lande og seminarholdere fra USA og Sverige kommer på besøg.
Målet er en kvalitetsfestival med internationale dimensioner og fællesskab.
Det er 3. gang den 3-dages festival holdes, og Andreas er igen ankermand i festivalen. Arrangørgruppen består af seks personer plus hjælpere.

777

Andreas begyndte at lytte til heavy, da han som 10-årig var missionærbarn i hippiernes paradis, Kathmandu i Nepal.
Han startede selv et band i 10. klasse og kom med på en demo med rock og kristen black metal. I 2004 blev han inviteret med i bandet Barricades som guitarist og har rejst rundt til festivaller i Europa og USA. Barricades var med i et tv-program på DR2 for to år siden.

Hård musik i kirker?

Efter at have været på tv begyndte tilbuddene at komme – også fra kirker.
– Nogle tror, at metal er blasfemisk. Men nogle kirker opdagede, at vi ville noget med vores musik. Og vi fik lov at spille mange steder, fortæller Andreas, der selv er kristen og mener, at heavy musikken ikke blot kan bruges til det sataniske, men også til det modsatte.
Han har bl.a. et banner tatoveret, hvor der står ”Thi for mig er livet Kristus og døden en vinding”, og en tatovering med tallet 777 (Guds tal).

Pastor Bob

Pastor Bob underviser.

Barricades blev dog opløst i 2007, da Andreas skulle flytte til Nashville, Tennessee, for at arbejde sammen med pastor Bob Bee-man.
– Jeg mødte Pastor Bob på en kristen metal-festival i Sverige i 2004, og han er nu blevet min mentor og kollega, fortæller Andreas.
– Bob har været pioner inden for kristen heavy siden 70’erne og er nærmest blevet et ikon for kristen rock n’ metal verden over. Han rejser verden rundt for at hjælpe med metal-festivaler. Han underviser om et ægte liv med Gud, hvor man lever i en daglig relation.
Når festivalen kaldes Green Light District Festival er det som et modstykke til Red Light District i centrum af Amsterdam – et sted med frygt, misbrug, begær og nedværdigelse.
– Green Light symboliserer et fredfyldt område, hvor Gud er til stede for at være sammen med os. Her kan man slappe af, her kan man danse eller headbang’e for Gud, hvis det er det, man bliver inspireret til; her kan man være den, man er i ham: Et uendeligt værdifuldt og unikt menneske, skabt i hans billede ved hans kærlighed! siger Andreas og citerer Salme 23: ”Selvom jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig, din stok og din stav er min trøst!”
De kristne heavy metal fans har en vision om at skabe et sundt fællesskab, hvor man støtter hinanden og bliver opmuntret ved undervisning og begejstres til livet med Jesus.
De vil også støtte danske kristne metalbands til at gå ind i Guds specifikke kald for dem.

De spiller

De bands, der spiller på dette års festival er:
Sacrificium (tysk death metalband), Admonish (black metal fra Sverige), Morgenroede (norsk black metal), Ignited (engelsk melodic hardcore band), Eleos (norsk metalcore/rock), Amplified (dansk melodic death), Magtesløs (dansk metalcore), Servants Of The Immortal (dansk deathcore), Solace The Day (dansk southern metal), Amorém (dansk actioncore), Exuviae (dansk tec. death), Forgiving Acolyte (dansk death thrash), Selah (dansk surprise metal), Sanctuary Worship (amerikansk), Silent Highway (dansk)
Songs in Drop D (dansk)
og Tennessee Stud (dansk).
Man kan tilmelde sig på hjemmesiden: www.GLDF.dk og finde mere på http://www.myspace.com/GreenLightDistrictFestival.
Henri.