Mission Afrika fortsætter sit arbejde i Mali

Det er en fordel i den spændte situation at arbejde med indfødte missionærer i Mali.Trods borgerkrig i den vestafrikanske stat Mali vil Mission Afrika fortsætte sit arbejde.

Thore Eklund

– Vi har fem missionær-enheder i Mali, men de er alle afrikanere fra Cameroun, så de vækker ikke opsigt som hvide missionærer ville gøre. Derfor er der ikke den samme risiko for bortførelser og overfald, mener Thore Eklund, som har ansvaret for den danske mission i Mali.
– Vi har flyttet en af vores missionærer, John Nwoua, længere sydpå, fordi han arbejdede tæt ved grænsen til Mauretanien, som oprørerne bevæger sig uhindret hen over. Men vi regner med at sende en 6. missionær til Mali snart, fortæller Thore Eklund til Udfordringen.
Missionsselskabet har tidligere støttet mission blandt muslimske fulanere i Sevaré området, som oprørerne har indtaget. Den færøske journalist Snorri Brend og hans familie var udstationeret i radioarbejdet i Sevaré. De maliske love tillod nemlig, at de kristne have op til 50 pct. sendetid på lokale stationer, selv om de kristne kun udgør få procent af befolkningen, som ellers er moderat muslimsk.
Men for nogle år siden trak Mission Afrika sig ud af arbejdet i nord og arbejder nu mest på grænsen til Senegal sammen med norske missionærer.
Står det til de islamistiske oprørere i nord, skal Malis moderate og tolerante samfundsform erstattes af muslimsk sharia-lovgivning.
Derfor er de fleste kristne i nord flygtet sydpå. Thore Eklund oplyser, at missionen allerede har betalt for 400 flygtninges ophold hos kirkerne i syd i to måneder.
Han skulle selv have været til generalforsamling i Mali her i slutningen af januar, men mødet er nu flyttet til Dhakar i Senegal af sikkerhedshensyn.
Han mener, at islamisterne også forsøger at infiltrere muslimerne i syd. Men militærstyret vil beskytte de kristne.
Henri