Bess opfordrer kristne til at bede for KD

s2_bess_kopiTidl. Alpha-landsleder mener, at kun bøn nu kan bane vejen for KD. 

Bess Serner-Pedersen besluttede i 2011 at gå ind i politik for at ændre Danmarks situation. Hun blev senere storkredsformand i København, medlem af hovedbestyrelsen og kandidat for Kristendemokraterne.

På grund af sygdom i familien måtte hun imidlertid trække sig som formand og HB-medlem sidste år.
Men Danmarks situation ligger fortsat Bess på hjerte. Derfor har hun nu sammen med andre politisk interesserede dannet en forbøns-gruppe, som vil bede for det kristne parti.
– Vi har brug for, at der i folketinget sidder nogen, som kan holde de kristne værdier højt.
Fx er jeg ikke stolt af den måde, vi behandler udsatte grupper på – både arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, syge, gamle og flygtninge, siger Bess.
– Hvis vi kunne få KD ind i Folketinget, ville der være et parti, som gik imod strømmen.
– Men vi kan jo alle se, hvor svært det er for Kristendemokraterne at komme over spærregrænsen i meningsmålingerne. Mange kristne sympatiserer nok med KD, men tvivler måske på, at det kan nytte noget.
Derfor er jeg og andre nået til den konklusion, at vi bliver nødt til at bede specielt for KD og dets kandidater og ledelse her op til valget.
Jeg har ikke selv mulighed for at farte land og og rige rundt for tiden, men jeg kan da sidde hjemme ved skrivebordet og sende bede-mails ud til dem, der vil bede med, siger den tidligere præstekone fra Holbæk, som i en lang årrække var landsleder for Alpha-kurserne og som også er med i ledelsen for Dansk Oases familielejr på Sjælland og tidligere var med i Bedehus.dk.
– Jeg tror, at mange kristne har det ligesom mig. Vi kan se, at vores land har brug for et kursskifte, men vi kan måske ikke selv udrette så meget. Men vi kan alle bede. Og jeg tror på, at det nytter, siger Bess.

Privat initiativ

Initiativet bakkes op af flere forbønsledere, som vil bidrage med bedebreve.
Initiativet er helt privat og ikke organiseret af Kristendemokraterne, som er et parti med kristne værdier, men ikke et trossamfund og derfor ikke vil blande den personlige tro og bøn med det politiske. Men Bess med flere mener altså, at der er brug for mere end politiske taler, hvis Kristendemokraterne igen skal ind og påvirke i folketinget.

KDs historie

KD opstod under navnet Kristeligt Folkeparti i 1970 i protest imod fri abort og fri porno. Partiet kom i folketinget i 1973 – og i Firkløver-regeringen i 1982 og i en socialdemokratisk ledet regering i 1993. Men i 1994 røg partiet ud af folketinget. I 1998 kom partiet dog tilbage. Men i 2005 mistede partiet igen pladsen. Hverken i 2007 eller 2011 fik partiet stemmer nok, men dog en kortvarrig repræsentation på grund af løsgængeren John Ørums overgang til KD.
Inden november skal der igen være folketingsvalg. Mange tror, valget kommer i maj. KD har indsamlet de nødvendige 21.000 underskrifter og gør klar til et – måske sidste – forsøg.
Kristne, der ønsker at bede specielt for det kristne partis tilbagevenden til folketinget og for visdom til og beskyttelse af dets kandidater, kan sende en mail til Bess@Serner.dk. Så vil hun jævnligt sende en fælles mail ud med bedeemner.
Henri.