UNESCO: ’Tempelpladsen er ikke jødernes’
Oprørende at man refererer til Tempelpladsen som ”Al-Aqsa-moskeen”, mener Netanyahu.
På et møde i Paris har UNESCO fordømt Israels politik og afvist jødernes tilknytning til Tempelpladsen.
Statsminister Benjamin Ne-tanyahu har fordømt UNESCOs styre, efter at de i Paris vedtog en resolution, som fordømmer Israels handlinger i den østlige del af Jerusalem, Judæa, Samaria og Gaza.
De refererede samtidig til Tempelpladsen som «al-Aksa-moskeen» og nægtede konsekvent at anerkende jødisk tilknytning til pladsen.
33 lande for resolution
Blant de 33 lande, som godtog, at Tempelpladsen kun er et sted for al-Aqsa-moskeen, var Kina, Egypten, Frankrig, Indien, Argentina, Mexico, Nigeria, Rusland og Spanien.
De to EU-lande Slovenien og Sverige stemte også for.
Seks land stemte imod. Det var Estland, Litauen, Tyskland, Nederland, Storbritannien og USA.
17 lande afstod fra at stemme. Norge er ikke med i UNESCO.
Bekymrende trend
Generaldirektør Dore Gold i Udenrigsministeriet i Jerusalem sendte et skarpt brev til de 33 lande som mente, at Tempelpladsen kun er et sted for al-Aqsa-moskeen.
Han sagde, at det var oprørende og en bekymrende trend, at man forsøger at fornægte de dybe rødder, som det jødiske folk og staten Israel har til deres historiske hovedstad.
Han påpegede, at navnet ”Tempelbjerget” var fjernet fra teksten og erstattet af ”al-Aqsa-moskeen og al-Haram al-Sharif.”
Selv Vestmuren, som er det jødiske folks helligste sted efter Tempelbjerget, blev af UNESCO refereret til i anførselstegn, noget som ifølge Gold ikke er acceptabelt sprog. UNESCO-udtalelsen havde klar henvisning til al-Buraq, skrev Gold.
Al-Buraq er ifølge muslimsk tradition den fantasihest, som Muhammed angivelig fór op til himmelen på fra Jerusalem.