Bjergprædikant på vestkysten

Ringkøbing er efterhånden foregangsby når det kommer til spektakulære helbredelsesmøder. Mexico-missionæren David Hogan og hans team har netop afsluttet 3 dages mirakelmøder dér på initiativ Foragten for alle stive former og religiøsitet lyser ud af David Hogan. Når han bliver begejstret hopper han rundt på scenen i sine cowboystøvler og bryder ud i indianer-hyl.Religiøsitet ville faktisk slet ikke klæde ham. Hvis han troppede op i et jakkesæt ville hans store form, hans lidt stive gang (forårsaget af megen riden rundt i Mexicos bjerge på hesteryg), hans lettere gustne hudfarve og de stærke briller give folk en slem forskrækkelse. Nej, han går stadig klædt som dengang han tjente masser af penge i olieindustrien. I denim-tøj og cowboystøvler.

Fra junglen til det Hvide Hus

Det er nu næsten 30 år siden, David Hogan besluttede sig for at springe af karriere-ræset og leve i tro – i fuld afhængighed af Gud – koste hvad det ville. For 27 år siden startede han med sin kone og nyfødte barn som pionær-missionærer i Mexicos jungle. Den ydmyghed han viste dengang ved at indvillige i at arbejde blandt fattige og udstødte indianerstammer, har Gud belønnet med en international tjeneste. David Hogan formidler Guds kraft og salvelse på en sådan måde, at han også når de velstillede og indflydelsesrige. Eksempelvis er han blevet indbudt til om nogle måneder at lede et bønnemøde i Pentagon og i det Hvide Hus.

Jesus…

Jesus. David Hogan elsker det navn! Han starter næsten alle sine undervisningssessioner med at sige: Jesus… og så en pause. Tit udfylder han opholdene mellem historierne om helbredelser og mirakler med ordene: Helligånd… og Jesus. Det er bøn og tilbedelse på samme tid, midt i talen, og retter tilhørernes fokus mod Guds nærvær.

Ikke kedeligt

David Hogan tordner ud mod de godt 600 mennesker der er mødt op i ROFI-centret søndag aften: “De fleste af jer er vant til at komme i kirke og kede jer – men det er jeg ikke! Jeg er vant til mirakler og Guds nærvær. Hvis I tror på det når Gud siger, at alt er muligt for Ham og for dem som tror, så kan det også ske for jer! Jeg vil gerne give jer mod og opmuntre jer. Evangeliet forvandler og forandrer alt, hvad det kommer i kontakt med. Mit job er at overtale dig til at tro på evangeliet – for så kommer miraklerne automatisk!”

Religiøsiteten…

Bjergprædikanten – som David Hogan kalder sig selv – skelner skarpt mellem det, folk siger de tror på, og det de rent faktisk tror når de skal til at lægge hænder på syge og bede. Han forklarer, at han er aggressiv og brysk når det kommer til evangeliet, fordi han har oplevet megen forfølgelse i Mexico. Lokale ledere og shamaner (heksedoktorer) har sjældent været interesserede i, at de undertrykte og fattige indianer skulle opleve frihed og værdi ved at tilhøre Jesus. David Hogan og hans medarbejdere er derfor blevet tæsket, stenet og beskudt. Man kan godt forstå, at han frem mod lunken og selvtilfreds kristendom.

“Der er en mentalitet af vantro og mismod blandt kristne som jeg ikke må lade mig distrahere af,” forklarer han Udfordringen. “Man må bekæmpe religiøsitetens ånder hele livet. Lige når man tror, at det går godt og man har succes, så kommer de og fylder en op, så man ikke længere føler sig afhængig af Gud. Jeg er tilbageholdende med at invitere for mange vestlige kristne ud til vores område i Mexico, for måske tager de vantroens ånder med sig. Indianerne hos os har aldrig set eller oplevet en religiøs ånd – jeg lærer dem, at de skal være frie og stærke i Herren.”

Gud gør arbejdet

I modsætning til Charles Ndifons møder, der kan vare over fire timer, så slutter David Hogans møder efter godt to timer. Hogan bruger ikke tid på at forklare folk, hvad de skal gøre for at se om de er blevet helbredt; for det meste beder han bare om Guds ild over dem han lægger hænderne på. Nogle falder eller har en anden stærk oplevelse af Helligåndens kraft, og andre har ikke – uden at dvæle for længe ved hver går han videre. Derfor er det svært at se, hvor mange der bliver helbredt og hvad der sker med den enkelte.

“Vi ønsker, at Ånden skal lede os og dem, der bliver bedt for. Faderen gør arbejdet – det eneste vi skal er at vække folks tro, lægge hænderne på dem og bede for dem,” siger David Hogan og hans medarbejdere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lav profil

Der vil ikke være så meget medie-virak omkring David Hogan som tilfældet var med Charles Ndifon. En af grundene er, at David Hogan er ganske fåmælt overfor pressen. Han afviste et tilbud fra TV2 Zulu om at sende et filmhold ned til Mexico for at dokumentere mirakler og helbredelser. Han ønskede heller ikke at blive interviewet af TV-Midtvest som lavede et indslag fra mødet mandag eftermiddag. Dels ønsker han ikke at fornærme og forstyrre de lokale i hans arbejdsområder i Mexico, og dels er der megen forfølgelse og fare forbundet med at prædike evangeliet der. Derfor ønsker han at gøre så lidt opmærksom på sig selv som muligt.

I den åndelige verden holder David Hogan dog ikke en særlig lav profil. Den stille kirke i det velstillede Danmark har fået et spark med cowboystøvlen. Alle som deltog i møderne i Ringkøbing fik en kraftig opfordring af et stærkt forbillede, til at vågne op til dåd og at slippe evangeliets kraft løs i Danmark til forvandling af vores land.