Missionær blandt Miss’er

– Jeg tror at Gud bruger mig netop der, hvor jeg er, fordi han behøver mennesker i alle miljøer. Hvis jeg ikke havde haft Jesus med mig i alt påstyret, ved jeg ikke hvordan det var gået mig.

Det fortæller Stine Pedersen (21) – eller Miss Norge.
Den smukke og smilende pige fra Vestlandet lægger ikke skjul på at livet har forandret sig kolossalt siden hun vandt den norske finale i marts i fjor. Men frøken Norge vil gerne have begge fødder trygt plantet på jorden og ønsker at være sig selv. Hun arbejder i dag både i gadekøkken og som model.
– Hvorfor stillede du op til Miss Norge?
– Fordi jeg ville prøve noget nyt og spændende, og dette lød til at være sjovt. Tidligere har jeg været med i kåringen af Årets Ansigt. Men Miss World konkurrencen går ikke kun ud på ydre skønhed. Den fokuserer også på personlighed, hvilke meninger man har – foruden hvordan man ser ud, siger Miss Norge.

Taknemmelig for
et kristent hjem

Miss Norge kommer fra et kristent hjem, og det er hun meget glad og taknemmelig for.
– Jeg har lært kristendommen siden jeg var en helt lille pige. Men jeg kunne ikke leve på mine forældres kristentro. Derfor måtte jeg selv vælge, og som 14-15 årig tog jeg et bevidst valg, fortæller Stine Pedersen, som gik på bibelskole for fire år siden.
– Opholdet kom til at betyde utrolig meget for mig. Her fik jeg lært noget nyt om det, der står i Bibelen. Jeg synes Guds ord er det vigtigste i livet, og det er afgørende for mig at gå på hans veje.
– Tror du, det var Guds vilje, at du blev Miss Norge?
– Hvis det ikke var hans vilje, havde Herren stoppet mig for længe siden