– Dobbeltmoral at fordømme Sharon uden at fordømme Arafat

– Holger K. Nielsens fordømmelse af Ariel Sharon som ministerpræsident i Israel er både uklog og dobbeltmoralsk, mener Jann Sjursen, KrFs formand.„Israel har valgt en krigsforbryder som ministerpræsident, og som sådan bør han også behandles af de vestlige regeringer”, udtalte SF´s formand straks efter valget.
– Tror Holger K. Nielsen virkelig, at en sådan reaktion vil gavne fredsprocessen i Mellemøsten? spørger Sjursen indigneret.
– I den nuværende situation er der mere end nogen sinde brug for, at den vestlige verden forsøger at holde parterne i konflikten fast på fredsprocessen, siger Sjursen. Han mener, at Holger K. Nielsens udtalelser, kun kan tjene til at forplumre den.
– Men dertil kommer, at SF-formanden mildest talt sætter kikkerten for det blinde øje. Hvis han vil kalde Sharon for en krigsforbryder, hvilket ord er så stærkt nok til at beskrive den palæstinensiske leder, Arafat? spørger Sjursen.
– Har Holger K. fuldstændig glemt, hvad Arafat har på samvittigheden af PLO-terroraktioner?
Udenrigsminister Mogens Lykketoft var heller ikke ligefrem heldig med ordvalget, da han kaldte valget af Sharon for „dybt beklageligt”, mener Sjursen. Han så også selv helere, at Barak var blevet valgt, men vil ikke kritisere et demokratisk valg i et demokratisk land.
– Den lærdom skulle man da tro, at den danske regering var i stand til at uddrage af Østrig-sagen, bemærker Sjursen, der mener, at vi fortsat må gøre, hvad vi kan, for at holde parterne fast på fredsprocessen. Og her er det alt for tidligt at afskrive Sharon, selv om han er en „høg”.
Sjursen peger på, at det netop var „høgen” Begin, der sluttede fred med Egypten i 1979 – og det var Sharon, der i starten af 80‘erne som forsvarsminister gennemførte den vanskelige evakuering af de israelske bosættelser på Sinai.
– Så lad os give Sharon en chance – for fredens skyld! slutter Jann Sjursen.