Soldatermission flytter til Jylland

Ved at sælge Gothersgade 115 i København får KFUMs Soldatermission tyve mio. kr. fri til både at betale al sin gæld og at opføre et nyt landskontor – i Fredericia.- Salgssummen giver os mulighed for at fremtidssikre Soldatermissionen. Vi bruger 14 af de 20 mio. kr. til at betale al vores langfristede gæld, og så bygger vi et nyt landskontor på 150 kvadratmeter ved siden af vores soldaterhjem på Treldevej i Fredericia, siger generalsekretær Per Møller Henriksen, KFUMs Soldatermission.
Resten af overskuddet fra salget skal formentlig bruges til vedligeholdelse af soldaterhjem rundt i landet.
Ejendommen blev sat til salg for et år siden efter et fejlslagent forsøg på at rejse midler i dansk erhvervsliv til en kostbar og nødvendig renovering, som selskabet ikke havde råd til.
– Salget af bygningen er en stor lettelse for os. Vi vil nemlig ikke gå ud til vores bagland for at bede dem om penge, siger Per Møller Henriksen.
D. 1. september flytter han og en anden af de nuværende fem medarbejdere med landskontoret for KFUMs Soldatermission til Fredericia. Her ejer soldaterhjemmet en grund, hvor der er plads til at bygge et landskontor. Byen ligger også centralt i missionens netværk af tyve soldaterhjem.
KFUMs Soldatermission har holdt til i Gothersgade 115 siden år 1900, og bygningen har gennem tiden rummet mange aktiviteter i Soldatermissionen.