REKORD-JULEHJÆLP
Frelsens Hærs julehjælp satte rekord i juledagene

Aldrig har Frelsens Hær uddelt så meget julehjælp som i år. Torsdag før jul kunne ‘frelser-soldaterne’ sætte en rekord, da de alene i Københavns området gav 1.900 familier enten en traditionel julekurv eller et gavekort til madindkøb til en værdi af mellem 500 og 700 kroner.Uddelingen er tidligere sket ud fra to centre, men i år var der brug for tre, og informationschef Lars Lydholm fortæller, at Frelsens Hær på tre år har fordoblet sin julehjælp.
Bag den konstatering ligger både en god og en dårlig nyhed:
– Den dårlige er, at behovet klart er større. Der er ikke markant flere, der søger om hjælp, men bag ansøgningerne ligger der et meget klarere behov.
Derfor er der folk, som vi tidligere har kunnet give afslag, som vi nu må sige ja til, fordi de har fået det dårligere, siger informationschefen. Det gælder tre grupper, fortæller han.

– Den dårlige nyhed er, at flere har brug for hjælp. Den gode nyhed er, at flere giver gaver og tilbyder sig som frivillige medarbejdere, fortæller Lars Lydholm fra Frelsens Hær.
Resultat af bevidst politik

Lars Lydholm forstår ikke, hvorfor kontanthjælpsmodtagere har klart større trang til en håndsrækning. Derimod er der politisk logik bag den nød, som mærkes i to andre grupper:
– Folk, der er på starthjælp, ømmer sig under de nedskæringer, som regeringen lavede, men det var jo politisk logisk, fordi det skete med fuldt overlæg, siger lars Lydholm.

Også enlige mødre på SU

– Derimod er det et paradoks, at enlige mødre på SU nu også må opgive at holde jul for egne penge. Alle partier var jo for kort tid siden enige om, at der er brug for at gøre noget for dem, men da det kom til stykket, og finansloven skulle skrives, kunne de ikke finde ud af at finde pengene. Derfor har vi også måttet sige ja til mange af dem, siger Frelsens Hærs talsmand. Han fortsætter:

Prioriterer børnefamilier

– Vores hjælp skal sætte folk i stand til at holde en traditionel juleaften, og vi prioriterer børnefamilier med én forsørger. Enlige, der søger, vil vi hellere invitere til at være med, når vi fejrer juleaften.
Og her er den gode nyhed: Samtidig med at behovet stiger, er gaverne til arbejdet også steget – både kontant og konkret: Frivillige medarbejdere – blandt andet hele familier med ressourcer til mere end at hygge om sig selv – har meldt sig i så stort tal, at vi flere steder i landet har måttet sige nej tak til flere hjælpende hænder, lige siden vi kom ind i julemåneden, slutter informationschef Lars Lydholm.