Adopteret af grønlandsk menighed

Frikirke i Ilulissat i Grønland ”fjernadopterer“ handicappet 1 ½ årig israelsk drengFrikirken i Ilulissat har længe følt sig knyttet til Israel. Da kirkens præst, Bjarne Nederby Jessen skulle til Jerusalem, samlede man 3.000 kr. ind.
– Lige inden afrejsen hørte vi om en messiansk jøde, en alenemor med fire drenge, hvoraf den ene, Noam, på 1½ år er handicappet, fortæller Bjerne Nederby Jessen.
– Det er meget svært for denne mor at klare de ekstra forpligtigelser, der er forbundet med at have et handicappet barn. Derfor besluttede vores ældsteråd, at vi som menighed ville ”fjernadoptere” Noam og støtte familien med et fast månedligt beløb på 500 kr. samt yde ekstra, hvis der opstår særlige behov.
Derudover vil menigheden bede for denne familie og holde brevkontakt med dem.
Under vores besøg i Jerusalem havde vi lejlighed til at besøge familien og overrække de første penge, som blev meget godt modtaget.
På opslagstavlen i vores kaffestue i kirken hænger nu billeder af Noam og hans familie for at minde os om ”vores” dreng i Jerusalem.
Vi tror, at dette konkrete engagement med hjælp til en familie vil blive til stor glæde for såvel familien, som for menigheden.
– Vi vil opfordre andre menigheder til at have et fast hjælpeprojekt i Israel.
Det kan bl.a. ske gennem Dansk-Jødisk Venskab, men sikkert også gennem andre organisationer, opfordrer Bjarne Nederby Jessen.