Anderledes Ark-historie

Optakten til historien om De magiske støvler, der hjalp de to mus med i Noas Ark, er ganske forfriskende – her lægges der med rytmisk-velklingende ord som ”øsende pøsende pladask” op til det værste regnvejr, verden har set.
Musepigen Ofelia fortæller drengen Lars, der er lige ved at falde i søvn, om, hvordan musene dengang var tæt på at drukne, men blev reddet, da de – if. Ofelia – ved hjælp af (troens) ”magiske støvler” fløj hen til arken.
Der findes et utal af børnebøger inspireret af historien om Noas Ark; om denne må det bemærkes, at den i alle fald er anderledes og ganske underholdende. Meningerne om illustrationerne vil givetvis være delte, men fine er dyrene på siderne, hvor musen står og ser på ”de enorme elefantrumper, der vuggede frem og tilbage foran hende”.
Bogen henvender sig især til børn i 5-9 års alderen og burde have gode chancer i kirkernes børnebogssamlinger.

Fride Bergem:
De magiske støvler
Ill. Carolina Marí Finngård
43 sider • 128 kr • Unitas