Krig eller ej

Hvad skal man som kristen tænke om krigen i Irak?På den ene side er krig os dybt imod, og mange kristne har allerede forsøgt at modarbejde den. Uskyldige vil blive ramt. Og vil den nytte?På den anden side er Saddam en uberegnelig diktator, som mere end én gang har bevist, at han har ondt i sinde. En krig kunne stoppe hans frygt-regime. Men hvad får vi så? Et mere muslimsk styre, som i Iran, så den halve million kristne kommer i klemme?
Der er også religiøse overtoner, for præsident Bush markerer en kristen tro midt i krigsforberedelserne, og fjenden er muslim. Men så enkelt er det heller ikke.
For nylig profeterede en kvinde på det kristne program, 700 Club, at USA’s ville blive ydmyget af et lille land på grund af sit hovmod. Vi kan ikke bare gå ud fra, at selv om Bush åbenbart er troende, og USA pr. tradition er et kristent land, så har det ret og vil vinde. For i disse år oversvømmes vi af dårlig moral i medierne fra netop USA. Der er meget i USA, som ikke er efter Guds vilje. Også præsident Carter, som var dybt troende, måtte se på, at hans forsøg på at redde gidslerne i Iran mislykkedes, da helikopterne i ørkenen gik op i flammer.
Gud har sine egne planer, men Den Onde er fortsat på spil. I en så kompliceret situation gør vi bedst i at bede om, at Guds gode vilje må ske. I verden og i os. Vi må bede for verdens regeringer og for de mennesker, som lider. Ikke mindst vore medkristne i de muslimske lande.