Caedmon’s call Back home

Karakter: 11Back Home er sidste skud på stammen fra amerikanske Caedmon’s Call – album nr. 6. Og endnu engang har dette syv mands orkester leveret en ganske gedigen cd. Titlen „Back Home“ og coverets forside, giver, som første indtryk, en positiv fornemmelse. Tilbage til Jesus, korset, nåden og Faderens kærlighed.
Et godt udgangspunkt for en lovsangs-cd, og det er også det gennemgående tema. Sidste nummer udtrykker det fint med ordene: „My God, my God why hast thou accepted me, It’s a mystery of mercy and the song, the song I sing“.
Teksterne er gennemgående vældig gode og med megen substans. Nogle er lidt tænke-agtige, og fatter man dem ikke, kan man kigge på deres hjemmeside (www.caedmonscall.com) for en forklaring. Andre af sangene er mere plain worship.
Og så har Caedmon’s Call jo deres helt eget unikke musikalske univers. Der er en helt speciel inderlighed over deres musik. Mange af numrene er meget følelsesbetonede og storladne. Både Cliff og Danielle Young synger pragtfuldt og bakket op af al musikken, når de helt ind og rør ved noget indeni. Genremæssigt spiller de noget, der minder om akustisk pop-rocket lovsang. Musikerne kan deres kram, og man mærker en enhed i sammenspillet. I nummeret „The Kingdom“ leger de tilmed med østerlandske harmonier. Spændende og herligt med noget nyt, anderledes og ægte. Alt i alt en super-god oplevelse. En særdeles inderlig og inspirerende lovsangs-cd, som garanteret ikke blir’ støvet på cd-hylden.