Phatfish – unplugged: Hope

Karakter: 8Dette er første gang jeg stifter bekendtskab med bandet Phatfish fra Brighton, UK. De profilerer sig selv som værende et lovsangs-band, hvilket godt kan være svært at få øje på. Flere af teksterne handler om Jesus og om overgivelse til ham, andre handler om livet, modgang og nedtur. Musikken og måden sangene bliver spillet og sunget på gør, at dette ikke er en cd, jeg kan hengive mig i lovsang til Jesus på.
Men ser man lidt bort fra, at det (måske) ikke har så meget med lovsang at gøre, så er der faktisk lidt godt at hente på denne skive.
Phatfish er et rock-pop-band og på denne unplugged plade tangerer det over i noget folk-agtigt. Lyden på denne live-optagelse er spændende. Specielt klaveret lyder godt og pianisten, Michael Sandeman, spiller på en lækker måde. Louise Fellingham, sanger, har en skarp men samtidig blid stemme, som dog af og til tangerer over i noget lidt for træls falcet. Hertil kommer der tre gæstesolister, som hver har et nummer med, hvor specielt Kate Simmonds, Creation song, er fed. Jeg tror en koncertoplevelse med Phatfish ville være ok. Men når alt er sagt, så går denne plade hen og bliver lidt monotom i længden. Sound, vokal og harmoni i sangene er for ensformigt og en smule trist.
Som lovsang duer det ikke, men som en slappe-af cd er den ok. Hvis man fx. inviterer til the og ostemad vil den være sublim som baggrund. Men efter the og ostemad en 7-8 gange, så vælger man nok en anden cd.

Genre: pop/rock
Kunstner: Phatfish – unplugged
Titel: Hope – Refleks/Hosianna