Cafékirken København: Ved Jesu fødder

Karakter: 10„Ved Jesu fødder“, er titlen på en ny dansk lovsangs-cd fra cafékirken i København. Gruppens ønske er, at cd-en må være med til give lytteren lyst til at sætte sig ved jesu fødder, for at lytte, lære og lovprise. Deres store engagement i denne cd, fornægter sig heller ikke. Jeg bliver grebet af budskabet og intensiteten i teksterne. Sangene som er meget „brugervenlige“, veksler mellem energiske arrangementer og meget stille inderlige sange. Gruppen har på en rigtig god måde evnet, at give en dejlig musikalsk oplevelse, uden at det på noget tidspunkt går ud over tekstforståelsen. Skal noget særligt fremhæves, må det være Lasse Bentz’ dejlige sangskriver talent. Jeg mødte første gang hans sange i „Indfor dit ansigt“ og andre, tilbage i midten af 90’erne, og de sange han leverer til denne cd, er meget meget gode. Tak for det!!
Sangene løftes vokalt af virkelig gode stemmer, særligt de kvindelige solister på de stille sange, formår at male teksten med inderlighed og nerve, så det bliver personligt for lytteren.
Musikalsk er der små glimt af „Beraka“ og „Evangelist“, blandet op med gruppens helt egen stil. Der er ingen tvivl om, at disse mennesker kender hinanden meget godt, og at cd’en afspejler deres eget åndelige liv, og de ting som er væsentlige for dem.
En ny milepæl i min oplevelse af dansk lovsang er fundet.

Genre: Lovsang
Kunstner: Cafékirken København
Titel: Ved Jesu fødder – Cafékirken/Hosianna