Eby „slap“ for MGP-glamour

Sidst lørdag aften var det mejslet fast med syv-tommer søm: den 11-årige århusianer Anne Gadegaard havde vundet. Og Eby med band, som Udfordringen skrev om i sidste uge, sluttede helt uden for top 5.

I lørdags ved MGP bragede Eby igennem med sangen „Jeg er den, jeg er“ – men ikke nok til at brage igennem små unge børnehjerter. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

Der var ellers lagt op til den helt store aften for Eby og hendes band, efter at de på scenen havde „fyret den af“ med sangen „Jeg er den jeg er“.
Men da første runde var overstået, og de 5 finalister blev nævnt, var det uden Eby. Men det er hun egentlig også glad for:
– Jeg skilte mig for meget ud og var for „punket“. Min sang var for „tung“ til publikummet.
– Jeg havde ikke noget imod at blive interviewet bagefter. Men så ville jeg kun kunne snakke om MGP og ikke det, jeg virkelig gerne vil snakke om, fortæller Eby til Udfordringen og tilføjer: – Men det var enormt sjovt at være med til.

Får nu ro…

Sangerinden er faktisk også glad for, at hun sluttede uden for top 5:
– Jeg ville simpelthen få alt for travlt med interviews og koncerter. Jeg var også kommet lidt i tvivl omkring MGP, så det er lidt af en befrielse, at det nu er overstået.
– Nu kan jeg også få tid til at tage rundt og spille i kirker og på stævner. Det vil jeg rigtig gerne, siger Eby.
– Det kunne selvfølgelig have været sjovt at vinde en pladekontrakt. Men nu kan jeg i stedet gøre det på min egen måde, fortæller hun, men indrømmer, at hun allerede har fået nogle kontakter fra nogle pladeselskaber.
Er det så nogle store selskaber?
– Ja, men mere kan jeg ikke sig om det, fortæller Eby.

… til at skrive sange om at have det sjovt

Så fremtiden tegner lys for den unge artist. Men om det så bliver med MGP-bandet, kan kun fremtiden vise:
– Jeg vil gerne fortsætte med det band. Men vi har ikke nået at snakke om det endnu.
– Vi har aftalt, at vi tager det lidt med ro nu. Kristoffer (guitaristen) skulle også hjem til eksamen. Og jeg kan nu få ro til at skrive nogle sange.
– De vil stadig handle om at være sig selv. Men der vil også være situationer for unge; det vil handle om at have det sjovt og feste. Men på den rigtige måde – uden alkohol og stoffer, slutter den travle stjerne i svøb.