Live in the mag-lite

”Trykket begyndte at blive ret stort. Med små forsigtige skridt tog hun retning mod døren med det røde hjerte. Hun gentog for sig selv: – Pæne piger prutter ikke. Pæne piger prutter ikke. Pæne piger prutter ikke. Pæne piger …” – Sådan lyder det i Den Lille Bog til Lokummet fra Frederik E Fakta forlag.
Og jeg spørger mig selv: – Hvorfor gør de ikke det? – pigerne. Hvorfor prutter de ikke? Jeg har ellers altid lært, at det var bedst at komme ud med tingene når noget pressede sig på. Jeg vil endda mene, at Jesus talte om vigtigheden af at leve sit liv i lyset og ikke gemme noget væk. Ja selv min egen mor har da tit sagt, at det kan være direkte farligt sådan at holde noget gemt …
Julen og det nærmende nytår er for mig ofte en periode, hvor jeg overvejer mit liv. Jeg tænder min indre mag-lite for at se om noget skulle være gemt dér, som faktisk havde bedre af at komme ud i det åbne. Og jeg tænker, at jeg måske skulle gå til nogen og fortælle dem om det, fordi de er involverede i det. Jeg må nemlig have luft ellers kan det blive farligt for mig.
Så giv agt. – Måske kommer jeg til din dør og lukker lidt luft ud, bekender nogle ting og søger freden. Hvis altså ikke du kommer til mig først