Overhold flytiden 2

Jeg glædede mig til at følge min ældste datter i skole, da hun skulle begynde at slide sin første skolekjole på sin første skolebænk (i dag: skolestol, red.). Men da vi fik tidspunktet for første skoledag, ramlede det sammen med min flyafgang til en jødemissionskonference i Finland. SURT. Og jeg ville først komme hjem sent dagen efter hendes 6 års fødselsdag. Jeg følte mig ramt af følelsen af at være en dårlig far.
Jeg måtte tage toget til Djævleøen aftenen før, fordi flyet gik om morgenen på skolestarts-dagen.
Efter en nat på en alt for stor hovedpude, der havde givet smerter i nakken, så jeg ikke kunne dreje hovedet til hverken øst eller vest, troppede jeg rettidigt op i lufthavnen. Kastrup, here I am again!
En venlig SAS-servicemedarbejder spurgte, om jeg ikke ville springe tjek-ind-køen over og tjekke ind med det samme i deres auto-tjek-ind. SAS = Super dAnsk Service.
Men da vi prøvede at sende billetten gennem automaten, blev den returneret med et: ”Beklager, flyet er ikke klar til bookning endnu”. Det undrede SAS-medarbejderen, men han fandt ud af, at flyet var skiftet, så alle navne skulle overføres til det nye fly. Fint nok. Jeg ventede lige 10 minutter.
Efter 35 forsøg på at booke automatisk ind, måtte jeg henvende mig til SAS-personalet, der stadig ikke kunne forstå det. Der var kun 50 minutter til afgang og 15 minutter, til min datter begyndte i skole, og ham, jeg skulle følges med, var endnu ikke dukket op med toget fra Roskilde. Underligt.
Da der kun var 40 minutter til flyafgang og 5 minutter til skolestart for den dårlige fars datter, slog en forfærdende tanke mig: Hvad stod der på billetten? Forsigtigt sænkede mit morgenblik sig på billetten. Den var udstedt til ……. dagen efter!!!
Jeg fik kun et minut til at ærgre mig alene, for da stødte jeg ind i en kollega, der også skulle flyve med til Finland …. dagen efter (hans datter var begyndt i skole nogle år før!).
Sammen stod vi og regnede på, hvor meget det ville koste at køre hjem til Jylland, og hvor kedeligt det ville være at være et helt døgn i kongens stad, indtil vi bestemte os for at prøve kræfter med SAS igen kort før flyafgang til Helsinki.
Den venlige kvinde i billetlugen sagde: „Desværre, jeg må ikke ændre jeres billetter, så I kan komme afsted i dag, da I har bestilt dem på Internettet. Men I ser så fortabte ud begge to, at jeg tror, I skal have de ledige sæder i flyet alligevel.“
Det kostede en buket blomster til hende, men gav os en hel herlig dag i den finske hovedstad …. medens min datter sad bag skolebordet og hyggede sig blandt blitzblinkende forældrekameraer og tænkte på, om far nu havde noget med hjem til hendes fødselsdag … en dag for sent.
Henrik Nordborg