Jesus Christ Airlines reddede 1 million liv

Men man brød loven, og man arbejdede på tværs af kirkeskel – har man lov til det?
spørger Afrika InTouch på årsmøde i Års„Afrika InTouch“ hedder en meget aktiv ungdomsorganisation, som består af volontører og andre, som har tabt deres hjerte til Afrika.

Jakob – er netop kommet hjem fra Nigeria

De mødes fredag-søndag i Års Messecenter i forbindelse med Sudanmissionens årsmøde. En del program har de fælles, men Afrika InTouch mødes allerede fredag aften til en uformel lovsangsgudstjeneste i en del af Års Messecenter.
Lørdag blander de unge sig i debatten om Sudanmissio-nens fremtid.

Jesus Christ Airlines

Om aftenen lørdag har de unge temaaften om nødhjælp og mission. Her skal man som oplæg se filmen „Jesus Christ Airlines“ og have besøg af Thomas Ravn-Petersen fra Folkekirkens Nødhjælp.
– Jesus Christ Airlines er historien om verdens mest usædvanlige luftfartsselskab, som reddede mere end 1 million mennesker fra sultedøden i Biafra i årene 1968-70, fortæller formanden Jakob Stensig Kristensen.
– De overtrådte loven mere end 5.000 gange. De blev bombet og beskudt – og de fløj trods mange vestlige regeringers ønske.
De var katolikker og protestanter med den danske præst Viggo Mollerup og den irske pater Tony Byrne i spidsen – og en skare af fandenivoldske piloter. Jesus Christ Airlines er historien om verdens mest usædvanlige luftfartsselskab, som reddede mere end 1 million mennesker fra sultedøden i Biafra i årene 1968-70.
Det er en aktuel historie, som er relevant for diskussionen om, hvad vi kan og ikke kan gøre for at hjælpe nødstedte, som befinder sig i midten af en betændt politisk situation. Hvad enten det er i Afghanistan, Afrika eller på Balkan, siger Jakob.
Han har netop selv været i Afrika og fortæller søndag eftermiddag sammen med sin kammerat Robert om deres oplevelser i Dakka, Nigeria. Her hjalp de med at skaffe rent drikkevand. De har kaldt deres indslag for Luksus kaffe.

Afrikansk gudstjeneste og generalforsamling

Søndag formiddag er der afrikansk gudstjeneste.
Afonso Justino Waco fra Angola leder gudstjenesten med bl.a. nye afrikanske sange. Det foregår også i messecentret.
Kl. 10.30 er der generalforsamling, herunder valg til bestyrelsen.

Før muslim – nu præst i kirke for nydanskere

– Senere på dagen får vi besøg af Massoud, der er en af missionens „trendsættere“ i Danmark, fortæller Jakob.
– Vi ser frem til at høre, hvad vi kan lære af ham.Når Massoud Fouroo-Zandeh om nogle år bliver færdig som cand.theol. fra Århus Universitet, bliver han sandsynligvis den første danske teolog, der har gået i koranskole og som 13-årig stået på en talerstol og læst højt fra Koranen hver morgen for 3.000 skoleelever i Irans hovedstad Teheran.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jakob Stensig Kristensens billedmontage fra hans og Roberts ophold i Nigeria, hvor de hjalp med at skaffe rent drikkevand