Danskere skal hjælpe ordblinde armenske børn

Mission Øst i stort projekt for børn med indlæringsvanskeligheder i hele ArmenienEn kristen dansk nødhjælpsorganisation skal reformere skolesystemet i Armenien. Organisationen Mission Øst har fået til opgave at ændre den landsdækkende undervisning, så børn med indlæringsvanskeligheder ikke længere bliver forvist fra klasseværelserne.

Ikke længere skampletter

Inden Sovjetunionens kollaps blev børn med indlæringsvanskeligheder betragtet som skampletter på samfundet. Børn, der var ordblinde og børn, der havde svært ved at lære at regne, fik ingen undervisning, der tog hensyn til deres særlige behov, og mange fik slet ikke lov til at gå i skole. En betragtning, der desværre er gået i arv til den tidligere sovjetrepublik Armenien. I dag bliver børn med indlæringsvanskeligheder stadigvæk gemt væk i hjemmene, fordi samfundet skammer sig over dem.

5 børnehjem

Mission Øst har siden 1998 forsøgt at ændre det armenske samfunds umenneskelige behandling af børn med indlæringsvanskeligheder. Mission Øst har på fem børnehjem stået for undervisningen af børn, der har svært ved at lære at læse, skrive og regne. En undervisning, der tager hensyn til det enkelte barns behov. Mission Øst har haft stor succes med projektet og har derfor nu fået lov til at udvide det, så landets 25.000 børn med indlæringsvanskeligheder kan få en brugbar uddannelse.

Det er en stor ære for os, siger læge Kim Hartzner
„En stor ære“

Mission Østs generalsekretær, Kim Hartzner, fortæller:
– Det er en stor ære for Mission Øst at få lov til at sætte vores danske fingeraftryk på det armenske skolesystem, men det er en endnu større glæde at få lov til at hjælpe de armenske børn, der aldrig før har siddet på skolebænken.
Udvidelsen af Mission Østs projekt i Armenien bliver støttet af Danida, der netop har bevilget 6,9 millioner kroner til projektet. ´

FAKTA om
Mission Øst

Mission Øst er en dansk hjælpeorganisation stiftet 1991 med kontorer i København og Bruxelles.
Mission Øst yder akut nødhjælp og udviklingshjælp til nødlidende i Østeuropa, Mellemøsten og Asien.
Mission Øst er aktiv i syv lande: Afghanistan, Armenien, Bulgarien, Irak, Nepal, Rumænien og Tadsjikistan.
Mission Øst hjælper alle i nød uanset religion, race og politisk ståsted.
Mission Østs arbejde er baseret på de kristne værdier: Ærlighed * Integritet * Omsorg * Respekt for alle mennesker * Værdsættelse af individet


Artiklen fortsætter efter annoncen: