Flyvende feltpræst lægger an til landing

Lørdag den 27. september vendte feltpræst Kaj Ross-Hansen hjem fra den danske flyvebase i Manas i Kirgisistan, med det synlige tegn på det lokale samfunds tak for godt samarbejde med de danske militærfolk.
– Kirgisiens vicepremiermi-nister Djoomart Otorbaev besøgte os for at aflevere en skriftlig tak, i form af et diplom, som han har underskrevet. Den tak udpegede min ‘menighed’ mig til at modtage på alles vegne sammen med vores lokale tolk, fortæller den 61-årige præst,

Kirgisiens vicepremierminister overrækker den skriftlige tak til feltpræst Kaj Ross-Hansen

De seks uger, som Ross-Hansen nu slutter som dansk præst på Manas Air Base, er hans tredje tur som feltpræst. Han har allerede én gang før gjort tjeneste i krigstid, nemlig i Sarajevo i Bosnien i 1994, og næste år, når han fylder 62, slutter han sin tjeneste i Flyvevåbnet.
– Jeg tænker tilbage på 43 år i Flyvevåbnet med stor taknemlighed, siger Skrydstrup-præsten, som også har fløjet redningshelikopter og været jagerpilot.
Ross-Hansens kommende udtræden af flyvevåbnet betyder dog ikke, at han så er nødt til at blive på jorden. Som 61-årig har han stadig sit certifikat, og rutinen holder han i dag især ved lige ved at trække svævefly op.