Baptister vil forebygge sexovergreb og pædofili

Børne- og Ungdomsforbundet har udgivet hæfte med retningslinier“Pige på 12 år seksuelt misbrugt af…” “Spejderleder anklaget for seksuelt overgreb…” Avisoverskrifter af denne type har fået Baptistkirkens Ungdomsforeninger til at udgive et hæfte om hvilke forholdsregler menigheder bør tage, hvis en børnemedarbejder mistænkes for pædofili.- Vi ønsker naturligvis ikke at overdrive dette emne og skabe frygt og angst blandt medarbejdere, præster og menighedsledere, forældre og børn. Men vi mener det er vigtigt, at vi har gjort os nogle meget konkrete tanker, så menighederne er forberedte til en evt. sag om mistanke eller anklage, siger børne- og familiekonsulent i Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund (BBU), Ivan Zimmermann i bladet Baptist:

Ivan Zimmermann

– Når det handler om krænkelser – og mistanke om krænkelser – af børn og unge i vores menigheder, er det svært for os at tage fat omkring problemerne og gøre noget ved dem. Området er belagt med tabu og fortrængning, og vi mangler nogle redskaber til at komme i gang med de samtaler, som disse svære situationer kræver.
Hæftet er derfor en hjælp til at få debatten i gang og ud fra den få lavet skriftlige retningslinier som alle kan stå inde for.
– Ved at gøre dette, signalerer vi til omverdenen at vi ønsker at beskytte børnene som er i vores varetægt, at vi sikrer vores medarbejdere og frivillige, så de ved hvordan menigheden vil reagere ved en evt, anklage og at vi ikke lader personer, som ønsker at udnytte børn seksuelt, få adgang til dette i vores sammenhæng, slutter Zimmermann.
BBU har ca. 2000 medlemmer fra børneklubber, søndagsskoler, ungdomsklubber, ungdomsforeninger og seniorgrupper i de lokale baptistmenigheder.