Scott Wilson
Udfordrer den danske jantelov

Kirkens lederskab kunne godt trænge til en regulær afpudsning. Det mener i hvert fald australske Scott Wilson med bopæl i Danmark. 26-27. september inviterer han til eksklusiv lederkonference i Randers.Der er format over Scott Wilson – mere end vi er vant til i jantelovs Danmark. Derfor holder han da også lederkonferencen på Scandic Hotel. Med mulighed for at vælge ”Guldpakken” med fuld forplejning til 1.650 kr., eller med billigere løsninger helt ned til den skrabede, og måske mere danske, model ”Basispakken” for kr. 690,- kr. – kun med kaffepauser. Konferencen henvender sig til både kirkeledere og forretningsfolk og foregår udelukkende på engelsk.
Scott Wilson har allieret sig med undervisere fra store, voksende menigheder i hjemlandet Australien, Sean Stanton og Gary Clarke. For dér er der ingen jantelov. Sammen med bl.a. Magnus Persson, Sverige, skal kirkeledere lære at bygge kirker efter forretningsprincipper: branding, marketing og coaching. Og forretningsfolk få åndeligt input om menighedens betydning for forretningsfolk.
Scott Wilson mener, præster, ungdomsledere, lovsangsledere mv. bør skærpes og træde mere i karakter i deres lederstil.
– Mange kirkeledere er rigtig godt med i karakterdannelse og hjertelag, men ikke i de færdigheder, der er nødvendige for at kunne følge med i de store forandringer omkring dem, siger han.
Og derfor har han med base i Mariager startet en organisation, kaldet ”Institute for Creativity, Leadership and Management” (ICLM), hvor han udgiver bøger, træningsmaterialer, bl.a. på bånd til ca. 400 kirkeledere udover hele Skandinavien.
– ICLM producerer træningsprogrammer med høj kvalitet, for at kunne løfte kirkens lederskab op på et højere niveau, siger han.

Magister i teologi

Selv var han med til at starte og lede en af Australiens største bibelskoler under pinsekirken Assemblies of God. Han er magister i teologi, samt organisationstræning og –udvikling og har en doktorgrad i kirkeadministration. Inden han flyttede til Danmark var han med i opstarten af to menigheder i Australien. Til daglig er han deltidslærer på Pinsevækkelsens Højskole i Mariager og rejser over hele Skandinavien og underviser om lederskabsprincipper. Flere menigheder herhjemme har brugt ham som konsulent i menighedsplant-ning og -vækst og holdt lederkurser for byen under Aftenskolen.
En ung ny pastor, Eik Bidstrup, fra Pinsekirken i Skjern udtaler om Scott Wilson:
– Han er en af de grunde til at jeg har overlevet de sidste år i menigheden. Da vi oplevede den største splid og modstand, var han den eneste der ringede og talte med os og inspirerede os. I den periode han har været konsulent for os, har menigheden vendt sin skæbne og er vokset markant i antal.
Scott Wilson er gift med Linda, der er en meget aktiv forbeder. Parret har to børn, Caleb og Angela.
Flere informationer om lederkonferencen på www. iclm.dk .