Gud og flyvende træer

Lampshade udgiver deres debutalbum ’Because Trees Can Fly’ Lampshade har netop udgivet deres debutalbum. I anledning af deres turné i Danmark gav bandet koncert på Voxhall i Århus.Rebekkamaria sidder i en dyb mørkegrøn sofa med benene trukket op under sig. Ved væggen sidder Johannes på en stol. Han bliver interviewet af musikmagasinet, Gaffa. Luften er varm og tung og i lokalet nedenunder er bandet, Diefenbach, ved at gøre sig klar til at spille. Lampshade skal spille bagefter. Rebekka-maria og Johannes er medlemmer af Lampshade og sidder på første sal på spillestedet Voxhall i Århus. Det er den sidste weekend af deres turné i Danmark, hvor de præsenterer deres debut cd ’Because Trees Can Fly’ (’Fordi træer kan flyve’ – red.).

– Vi spiller musik til Ham, som vi tror, har skabt sved og head bang, siger Johannes mellem to sange ved koncerten på Voxhall i Århus

Kontraster

– Der er en rød tråd af nærvær og længsel på cd’en, forklarer Rebekkamaria. De blide blå øjne lyser intenst bag det lyse pandehår. Håret hænger i dreadlocks og tøjet er sort.
– Det er en kontrasternes plade, fortæller Rebekkamaria videre. Hendes stemme er sart og lille, og musikken på cd’en er ofte støjende.
Det er dog ikke de eneste kontraster, som kommer frem. Hendes sorte nederdel er blevet skiftet ud med en hvid, da bandet går på scenen. Den hvide lyskegle rammer Rebek-kamaria, da koncerten går i gang. Resten af scenen ligger stadig hen i mørke. Musikken begynder at rulle og stiger og falder i styrke, mens Rebek-kamarias sarte stemme flyver hen over den.

Sved og head bang

– Hej Århus. Det er fedt at være her. Vi er Lampshade, siger Johannes Dybkjær Anders-son fra scenen. Næste nummer begynder.
Der er ikke helt fyldt ved scenen på Voxhall. Nogle unge hopper rundt, mens andre blot står og betragter scenen og lytter. Her og der står olietønder med små blafrende lys. De brænder i lysende kontrast til det dunkle mørke, som omfavner publikum. Indenfor er det varmt og tørt, men udenfor er det begyndt at regne.
Ofte ser og peger bandet opad. Nogle fra publikum svarer igen ved også at pege opad.
– Vi spiller musik til Ham, som vi tror, har skabt sved og head bang, siger Johannes mellem to sange.
Røde, gule og blå lyskegler glider gennem røgen og rammer de fire drenge og pigen på scenen, mens de spiller numre fra deres nye cd.

Because Trees Can Fly er på gaden i Danmark den 3. oktober


Artiklen fortsætter efter annoncen:Natur

Lampshade bliver inspireret af forskellige former for kunst, litteratur, følelser og oplevelser. Flere af medlemmerne er meget fascinerede af naturen.
– Både naturen og vores musik udtrykker længsel efter Gud. Alle sangene har på en eller anden måde Gud med, siger Rebekkamaria.
– Gud kan gøre det, vi ikke selv kan gøre. Gud kan forandre vores hjerter, smiler forsangeren og fortæller, at det også hænger sammen med cd’ens titel om flyvende træer. Gud kan gøre det umulige.

Fuld kalender

– Vi vil bare synge lovsange til Gud. Vi gør det, selvom mange synes, det er skørt. I må tænke om det, hvad I vil. Vi tror, Han har skabt os og musikken, siger Johannes med fast stemme i mikrofonen.
Medlemmerne af bandet hopper, går og springer rundt på scenen. De får lyset fra projektørerne til at blinke og blænde, mens bassen banker ud af de store højtalere.
– For where your treasure is your heart will also be (For hvor din skat er, der vil dit hjerte også være – red.) synger og spiller Lampshade. Rebekkamarias stemme er det sidste, som høres, før bandet forlader scenen og koncerten er forbi.
Lampshades kalender er fuld. Til efteråret skal de spille i Sverige og Holland.
– Det er rigtig godt. Vi tager et halvt år ad gangen. Vi vil gerne kunne følge med selv og blive ved med at lave musik, fortæller Rebekkamaria.