Arbejder søndage for at realisere millionprojekt

Valby Frikirke lancerede arbejdsgudstjenester for at sætte skub i kirkebyggeri til 5,6 mio. Men bliver alligevel ikke færdige til jul.
Apostolsk Kirke i Valby, kaldet Valby Frikirke, er ikke bange for at tage utraditionelle metoder i brug. I løbet af efteråret er menigheden hver søndag mødt op i arbejdstøj i stedet for søndagstøj for at sætte deres nye lokaler i stand. Men nu er den lille kirke udmattet og kan ikke blive færdige til jul som planlagt.Kirkens 45 medlemmer har købt en ejendom tæt ved Valby station for 5,1 mio. kr. Materialer til istandsættelse løber op i en halv million. Derfor har der været brug for at mobilisere så meget frivillig arbejdskraft som muligt. Aftener og lørdage blev

Jacob Viftrup

naturligvis brugt, så meget som den travle hverdag har tilladt, men så fik kirkens unge præst, Jacob Viftrup, ideen at inddrage gudstjenesten. Work and Worship (arbejde og tilbedelse) blev det nye koncept kaldt og ligger i klar forlængelse af „Word and Worship“ (ordet og tilbedelse), som den lille menighed plejer at kalde sine gudstjenster.
Den nye gudstjensteform startede med et par lovsange med en enkelt guitar og en kort prædiken. Og så gik man ellers i gang til lovsangstoner fra en ghettoblaster.

Færdig til sommer

Man regnede med at blive færdige til jul, men den store arbejdsbyrde har vist sig at udmatte menigheden. Nu er man gået over til kun at have en arbejdsweekend om måneden, og det betyder, at planerne om at kirken skulle stå færdig til jul, ikke bliver nået.
– Vi bliver først færdige med selve salen en gang efter nytår. Resten af projektet bliver vi først færdige med en gang i sommer, siger Jacob Viftrup til Udfordringen.

444 kr. om måneden

Men hvordan klarer I økonomien?
– Vi kalkulerer med en husleje på 40.000 kr. om måneden. I ejendommen er der 8 værelser vi kan leje ud, så det kommer til at stå for halvdelen af udgifterne. Så 20.000 om måneden…
Med en hurtig hovedregning bliver det til 444 kr. pr. medlem.

Pauselån

Valby Frikirke blev startet for snart 11 år siden ud fra Apostolsk Kirke på Frederiksberg. Den gamle menighed har en byggefond, der har stillet et afdragsfrit lån på 1,6 mio. kr. til rådighed for udplantningen. Det skal ikke afdrages de første 5 år, fortæller Jacob Viftrup, der er ulønnet præst i menigheden.
Den nye kirke på Banevolden 46 rummer godt og vel 800 m2 og har tidligere været sognegård for en folkekirke. Jacob Viftrup glæder sig til at få mere albuerum, da frikirken kommer fra et tidligere butikslokale på 70 m2. Størstedelen af menighedens medlemmer er unge familier.