Kristen kunst med lavtflyvende engle

Stor interesse for juleudstilling i Faaborg
Karsten Auerbach har netop afsluttet „En juleudstilling med himmelvendte øjne“ i Levins Hus i Faaborg. 130 „kirkefremmede“ fik syn for sagen og et ord med på vejen i løbet af ugen.

Karsten Auerbach bruger udstillinger til at få kontakt med „kirkefremmede“

– Julen er jo sæson for engle, siger han. – Jeg har tit haft lyst til at male en engel. Men det er svært, når man aldrig selv har set en – sådan for alvor. Så jeg bestemte, at jeg bare kunne male dem, som jeg tror, de er. For jul har jo noget at gøre med det, man tror på. Og det kom der en lille serie malerier ud af…

Ikke blide og tøsede

Men Karstens engle er anderledes:
– De er ikke specielt blide og tøsede – og har ikke småfede, glimmerdryssende barnenumser. Jeg tror faktisk, at de er ret store og stærke, når det kommer til stykket, siger han.
Og det har giver anledning til en masse gode samtaler.
– Folk er forbavsende åbenhjertige. Jeg er ikke hard core evangelist, men jeg har det rigtig godt med den ligeværdige samtale. Med at vidne – sådan i småbidder. Folk kan se på malerierne, hvad jeg står for og det gør det lettere for mig at tale lige ud om min tro.

„Helt ude på kanten“ hedder dette maleri af Karsten Auerbach

Malerier med næring

Der var mange, som kunne lide billederne: jeg solgte 6 af dem, fortæller han.
En af de bedste oplevelser var en mand, som bare blev ved med at gå rundt i den lille udstillingsbygning i 1½ time.
– Jeg prøvede et par gange at komme i kontakt med ham, men det var tydeligt at han var mere optaget af, hvad billederne sagde med deres stille sprog. – Jeg kommer her tit, men det er første gang, at jeg kan lide hvert eneste billede på en udstilling, sagde han og fortsatte med at suge næringen ud af malerierne.
– Han købte ikke noget, men jeg kunne se, at han fik noget med hjem. Hvad mere kan en maler forlange, siger Karsten.

Kirke er livsstil og relationer

Han flyttede med sin familie til Faaborg for 3½ år siden sammen med et par venner „for at kunne leve som kristne i vores hverdag“ og „skabe ægte relationer i lokalsamfundet“. Og det er netop det, kirke går ud på, slutter Karsten Auerbach.
-En ugentlig hyggeaften. Et gospelkor. Praktisk hjælp til naboer og venner. Involvement i foreninger og lokalsamfund, … og så udstillinger.


Artiklen fortsætter efter annoncen: