– Opret jødisk-kristne venskabsgrupper

Konference vil dæmme op for antisemitisme
Kristne og jøder er nødt til at samarbejde mod den voksende antisemitisme i Europa. Det stod klart efter et krisemøde mellem jøder og kristne i Jerusalem. Også statsminister Ariel Sharon talte på mødet i Beit Shalom.

– Vi har brug for kristen solidaritet, sagde
rabbiner Yechiel Eckstein

– Det er et historisk øjeblik, at vi kan have sådan en konference mellem jøder og kristne. Angrebene mod Israel vil til sidst også ramme os kristne. Derfor må vi stå sammen med Israel, sagde Malcolm Hedding, direktør for Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem.
Konferencen blev et opråb til de kristne kirker i Europa om at gøre noget for jødefolket og Israel, før det er for sent.
– En dag vil Herren spørge: hvad har du gjort mod en af mine mindste brødre, som i første række er jøderne, sagde den hollandske præst Willem-Jacobus Johannes Glashouwer, leder af organisationen «International Christians for Israel».

Kristen solidaritet

Malcolm Hedding foreslog kristne at etablere jødisk-kristne venskabsgrupper, som er synlige.
– De bør arrangere demonstrationer, receptioner og banketter for at vise, at de er venner med det jødiske folk og staten Israel.
 – Vi har brug for kristen solidaritet. Jeg ville ønske, at jøderne hørte, hvad der blev sagt på denne konference, så de ser, at I ikke er gale idioter, sagde rabbiner Yechiel Eckstein, leder af „The International Fellowship of Christians and Jews“.
Ti europæiske lande sendte deltagere til konferencen, bl.a. Norge, Sverige og Finland.