Tema: Medrivende Rejser
Rejser i Luthers fodspor

Sognepræster er ofte rejseledere. De inviterer menigheden med på en rejse til et „kirkeligt“ mål, som f.eks. Rom, Israel eller Tyrkiet.Sognepræst Aage Nielsen, Houlkær ved Viborg, står f.eks. for en typisk rejse i Luthers Fodspor d. 20. – 24. september. Det er en bustur til de steder i Tyskland, hvor reformationen blev født.
– Vi skal se de steder, hvor Luther, Melanchton og de andre reformatorer færdedes. Vi vil stå i sognekirken i Wittenberg og „se“ Martin Luther stå på prædikestolen, som han gjorde flere tusinde gange. Utroligt! Vi vil se Slotskirken, hvor de berømte teser blev slået op, som satte det hele i gang, stå på torvet og gå i gaderne. Vi vil besøge Luthers fødeby, Eisleben, universitetsbyen Erfurt og slottet Wartburg, hvor Luther oversatte Det nye Testamente til tysk. Kort sagt: vi vil besøge stederne, hvor det hele begyndte, og i bussen derned vil vi høre historien, så den kan blive levende, når vi er der. Og vi håber, at den kan få os til at tænke over, hvad det er for en kristendom, vi har arvet, og hvordan vi kan være tro imod den i vore dages samfund, siger Aage Nielsen.
Det er Unitas Rejser i Silkeborg, der er praktisk arrangør. Andre menighedsrejser arrangeres i samarbejde med Felix, Agri eller andre rejsebureauer.

Slottet Wartburg i Thüringen, hvor Luther oversatte Det nye Testamente til tysk.