Tema: Medrivende Rejser
Til Rom og (Frans af) Assisi

I Assisi fødtes Frans for ca. 800 år siden og byen emmer af minder om hans tid. Han var byens rige søn, der midt i sin rigdom og udskejelser hørte Gud tale til ham og han tog konsekvensen.
Resultatet blev det verdensomspændende munkesamfund: franciskanerne – og senere kom kvinderne med via en af Assisis døtre, den hellige Clara, som stiftede clarisserne.
Selv om byen har været plaget af jordskælv er de flotte og spændende klostre og kirker (med bl.a. Giottos og Cimabues unikke kunstværker) der stadig, og byen ligger utrolig smukt ved foden af de umbriske bjerge.
Assisi er mål for flere kirkelige rejseselskaber. F.eks. en Unitas-rejse med Lis Hejner Mortensen, som til daglig er sognepræst ved Christianskirken i Sønderborg og ægtefællen ingeniør Ole Mikél Schjelde, den 18.-26. september. Men inden Assisi besøges, skal fodsålerne slides i Rom, fortæller Lis Hejner.
– Rom har alt hvad hjertet begærer: Rester fra etruskertiden, republikkens tid, kejsertiden og fra de første kristne samfunds tid.
Der var her Paulus og Peter vandrede, det var her de endte deres dage og det var herfra kejseren befalede folketællingen omkring Jesu fødsel.
Man bliver aldrig færdig med Rom, der er mere end 800 kirker, historiske minder ved næsten hvert gadehjørne og et folkeliv, som er spændende. I Rom og Assisi sker overnatning på klostre.

Selv om Assisi har været plaget af jordskælv er der fortsat flotte og spændende kirker at se