Tema: Medrivende Rejser
Rejser til verdens brændpunkter

Kvik-Ariel Travel har specialiseret sig i MellemøstenPoul Erik Nielsen fra Kvik-Ariel Rejser i Aalborg er en gammel rotte i rejsefaget. Har været i rejsebranchen siden 1957, bl.a. som leder af FDM Rejsebureau.

Kvik Ariel tilbyder bl.a. at svømme med delfiner i Israel

Men da muligheden bød sig at starte for sig selv, slog han til. Det skete, da indehaveren af Kvik Rejser skulle på pension i 1992.
Inge Lise og Poul Erik Nielsen er medlemmer ar Pinsekirken i Aalborg med gode kontakter til bl.a. Apostolsk Kirke, hvor det alternative efterskoleår Euroclass og „provoprædikanten“ Moses Hansen er faste kunder.
I 1994 overtog Poul Erik Nielsen Ariel Rejser i Herning:
– Det passede os fint, da Israel jo i sagens natur havde vores interesse, siger han til Udfordringen.

Navneskift to gange

Bureauet måtte skifte navn til Kvik-Ariel Rejser. Men allerede 3 år senere måtte brevpapir og kuverter igen forsynes med nyt navnetryk. Et lokalt rejsebureau længere oppe ad gågaden i Aalborg blev indlemmet i den lille koncern, der nu er oppe på 6 medarbejdere.
– Vi har desuden vores egen mand ansat i Ægypten som autoriseret turistguide.
Hvilke typer rejser satser I på?
– Vores målgruppe er helt klart modne mennesker. Vi laver ikke kun charterrejser, men ture med oplevelser, rejser med indhold. Vi har f.eks. kurrejser til Izmir i Tyrkiet. Sammen med Hans Peder Pedersen er vi i øjeblikket ved at tilrettelægge en studierejse til de bibelske lande.

Ikke noget at grine af

Hvad har været din pudsigste oplevelse?
– Det ved jeg snart ikke. Vi bevæger os jo i verdens brændpunkter. Det er jo ikke så skægt, når vi hører om endnu en selvmordsbombe i Israel.
– Men vi har heldigvis fået den jødiske menighed i København som fast kunde. De skal jo derned med jævne mellemrum på familiebesøg og lignende, uanset hvad der sker, slutter den erfarne rejsearrangør.