Ludvig Karlsen
Alkoholikernes ven er død

Sigøjnerdreng – fængselsfugl, evangelist, alkoholikerven, trosikon. Det er nogle af betegnelserne, der hæftes på Ludvig Karlsen, stifter af Evangeliesentrene i Norge. Han døde søndag aften efter lang tids sygdom.Ludvig Karlsen blev også betegnet som en af de dygtigste kristne ledere i Norge. Med baggrund i Pinsebevægelsen startede han 30 rehabiliteringscentre, de såkaldte Evangeliesentre, og havde som leder ansvar for en omsætning på over 100 millioner kr.
– Mens erhvervsledere tæller, hvor mange millioner de har tjent, tæller Ludvig Karlsen hvor mange sjæle der er frelst. Mens andre snakker om terapi og grænser, snakker Karlsen om bøn og tro, skrev en anmelder af Anne-Lill Øverbyes bog, „Ludvig Karlsen – Fra rus til tro“.
Karlsen var “masseproducent af tørlagte alko-holikere“. Det livsværk, han og hans kone Lise opbyggede for over 30 år siden, blev noget af det mest betydningsfulde i norsk kirke- og kristenliv. Selv blev han ved troen på Jesus ført bort fra et liv som alkoholiker og kriminel og har hjulpet utallige andre til et nyt liv. Få har som han oplevet Guds undere.
– Jeg har kendt Ludvig Karlsen næsten siden starten af Evangeliesenteret, og det har været en stor glæde, sagde den norske statsminister Kjell Magne Bondevik til pressen mandag. – Ludvig Karlsen var en benådet forkynder og havde en egen evne til at tage sig af de svage og udstødte. Han har bogstaveligt talt bragt mange mennesker op fra rendestenen og til et nyt og bedre liv og til tro på Jesus. Vi må ære hans minde ved at drive hans virksomhed videre. For det at give mennesker et helt nyt håb er det mest meningsfyldte, vi kan være med til.
Den norske statsminister var selv medvirkende til, at Evangeliesentrene fik lov til at modtage statsstøtte:
– Det tror jeg, myndighederne har fået tilbagebetalt mange gange. Fordi mange mennesker er gået fra at være en udgiftspost på det offentlige budget til at blive en indtægtspost.
Ludvig Karlsen nåede sidste år at blive æresdoktor, „Doctor of Divinity“ fra Christian Life University i Tampa i Florida, en titel han delte med bl.a. Benny Hinn og Joyce Meyer.
Ludvig Karlsen bliver begravet fredag.