HEAVEN-BEAT

Stemningen var helt i top, da det mobile kristne diskotek Heaven-Beat besøgte Efterskolen Kildevæld forrige lørdag.Af Samuel André

Festen er slut og eleverne på Kildevæld Efterskole går forpustede ud af det adrenalin pumpende lokale, hvor Heaven-Beat lige netop har afsluttet et af deres mange jobs.

Heaven-Beat er navnet på et forholdsvis nyt projekt som de fire unge sønderjyder fik ideen til for lidt over et år siden. Heaven-Beat er et projekt, der ud over at være et mobilt diskotek også er et danseteam, som ikke kun optræder, men også underviser dem, der skulle have lyst til at lære breakdancens kunst. Det skulle så være Kildevæld Efterskole, der skulle nyde godt af Heaven-Beats visit denne gang.

Forbøn og røgslør

Dørene blev åbnet og elever myldrede ind i lokalet, der for bare 10 minutter siden var blevet brugt af de selv samme elever til forbøn. Lokalet føltes dog som et helt andet. Et oplyst røgslør hang i luften, og det tunge beat fra Heaven-Beats nyindkøbte lydanlæg hjalp hjertet ind i en festlig rytme, og de mange kulørte lysmaskiner fulgte trop.
Eleverne gik straks i gang med at danse og feste, men efter ca. 10 min. greb Filip Fredensborg fra Heaven-Beat-teamet mikrofonen og introducerede aftenens forløb og reglement. Herefter fyrede de op for volumen og dannede en stor cirkel om gulvets centrum, som blev flittigt brugt til breakdance og electric boogie. Teamet havde været på skolen hele dagen og havde her en workshop, hvor de elever, der havde lyst kunne deltage og lære at danse breakdance, så derfor var det sandelig ikke kun Heaven-Beats team, som erobrede cirklens centrum.

Avancerede tricks

Bag mixeren, den bærbare computer og lyset sad Immanuel Fredensborg og styrede festens tempo med udvælgelse af musiknumre lige fra Carman til Ultrabeat til Cross-Movement. Ude på dansegulvet var Filip Fredensborg, Bruno Nielsen og Jesper Olsen uden hæmninger i gang med de avancerede tricks og eleverne plus mig selv var vilde med det!
Aftenen skrider dog hastigt frem og festen må slutte. Stemningen har været enorm og mængden af hæmningsløse unge ligeså.
For Heaven-Beat er arbejdet dog ikke helt færdigt. Deres grej skal pakkes ned, og det er ikke småting!

Breakdance: En anderledes måde at prise Gud på…
Et kristent diskotek

– Vores formål er at give unge kristne en fed oplevelse og lyst til at høre og købe kristen musik, fortæller Immanuel Fredensborg fra Gram.
Vi vil ud med evangeliet på en anderledes måde, som kan tale til unge.
Heaven-Beat både underviser og optræder med breakdance og leder et kristent diskotek. De „himmelske rytmer“ er „at prise Jesus på en ny og anderledes måde“, skriver de på deres hjemmeside. Der bruges kun kristen musik, og det er forbudt at drikke alkohol. Hver aften sluttes af med en andagt.
– Vi tror, musik påvirker. Derfor synes vi det er vigtigt, at vi får øjnene op for den gode kristne musik, så vi ikke bliver revet med af den verdslige musik og livsstil.
Er det så kedeligt?
– Nej, tværtimod. Det er bare fedt at vise hvad vi tror og mener ved at danse og høre musik med et budskab i.
Heaven-Beat arbejder tværkirkeligt og tager gerne ud til kirker, foreninger og ungdomsklubber.
– Hvis I har publikum og lokale, har vi alt andet: musik, lyseffekter, breakdansere og hvad der ellers skal til…
Hvad koster det?
– Det er gratis, fordi vi gør det for Gud. Derfor ved vi også, at Gud vil sørge for os, slutter Immanuel Fredensborg.
Mere info: www.heavenbeat.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: