IPSICC

Blandt slummens børn

– Mission gør en forskel, siger Hanne Hauge, der har været på 17 dages missionsrejse i ThailandHanne Hauge erfarede på missionsrejse til Thailand, at de penge, der gives fra Danmark, når frem til dem, der har behov, og at vi kan være med til at gøre en forskel.

Gud giver håb til børn i Thailands flygtningelejre

Sammen med 10 andre volontører fra Missionsforbundet tog Hanne Hauge fra Missionskirken i Rønne i midten af februar på 17 dages missionsrejse i Thailand.
I Thailand besøgte volontørerne et kristent landsdækkende mediecenter Voice of Peace, VOP, der bl.a. producerer radioudsendelser samt video- og kasettebånd med kristen undervisning.
I slumkvartererne samarbejder VOP desuden med to thailandske evangelister, Ruth og Inchai, i Bangkok, der i det sidste årti har arbejdet intenst med børn fra slummen.
– Jeg så med egne øjne, hvordan familierne lever i slummen, hvordan affaldet flyder rundt mellem husene, og hvordan de er plaget af giftslanger, som næsten hver dag trænger ind i husene. På trods af, at et bid er dræbende, vælger Ruth og Inchai alligevel at opholde sig hos disse familier, som ikke selv har valgt deres fattigdom og bosted.
– Vi legede og dansede med børnene i slummen, og bare vores tilstedeværelse var af så stor værdi for dem. Det betød for dem, at de ikke var glemt, at håbet ikke var ude, fortæller Hanne Hauge om opholdet i slumnkvarteret.

Grænseoverskridende mission

VOP´s arbejde ender dog ikke ved slummen. En vigtig del af arbejdet består i at udarbejde undervisningsmateriale til flygtningene i junglen i Burma.
Burma, som grænser op til Thailand, er et land, der har været plaget af borgerkrig i mere end 50 år. Mere end en million mennesker lever i junglen omkring Burmas grænser på flugt fra diktaturet.

Håbet lever endnu

Teamet besøgte en flygtningelejr, hvor ca. 40.000 burmesere var flygtet til. Langt de fleste flygtninge er illegalt i Thailand, og de få, der er registrerede, får mad fra nødhjælpsorganisationer. Ingen kan forlade lejren, så selvom det er fredeligt, føler flygtningene det stadig som et fængsel.
I lejren er der mulighed for at lære at læse, skrive og regne. Derudover kan de lære engelsk og deltage på VOP’s bibelskole.
– Vi stod på bibelskolen og hørte en kæmpe flok af unge mennesker synge lovprisninger til Gud. Håbet lever endnu. Utroligt, men sandt, lyder det fra Hanne.
– Vores funktion i lejren var at lege med børnene. Vi forærede dem en så simpel ting som balloner, hvilket var en stor succes.

En ny far

– Dr. Simon er navnet på en beundringsværdig mand, som vi fik fornøjelsen af at møde i flygtningelejren, fortæller Hanne.
– Dr. Simon har været med fra starten af og er i dag far til 180 børn. Burmesiske børn, som han har adopteret. Børnene, der var forældreløse på grund af krigen, har nu fået en ny far.
– Min respekt for denne mand er stor, hans kærlighed til disse børn er endnu større, og han har været med til at skabe et håb for deres fremtid.

Giv!

Tilbage på Bornholm ønsker Hanne at udbrede kendskabet til forholdene i Thailand og Burma.
– Jeg har set, at vi kan gøre en forskel. En forskel af stor betydning. Set at de penge, vi samler ind, ikke bruges på unødvendige ting, men virkelig når frem til dem, som har det værst.
– Elsk din næste, sagde Jesus. Så lad os elske ved at hjælpe dem, som virkelig trænger til det, slutter Hanne Hauge.